De 3d printer is momenteel een ware hype geworden en steeds meer mensen maar ook bedrijven zien de vele mogelijkheden van 3d printing. Maar hoe is dit nu ontstaan en op welke manier kan 3D printing zich verder ontwikkelen?Wilt u een 3d printer kopen?  In dit artikel zullen we proberen meer achtergrondinformatie te geven over de mogelijkheden van de 3d printer.

De historie van 3D printing

We leven tegenwoordig in een echte maak economie waarbij producten in een razendsnel tempo worden geproduceerd. Dit is niet een trend van deze tijd maar ontstaan in de tijd dat de producten vooral in fabrieken werden geproduceerd. Producen die in massa’s worden vervaardigd in enorme fabrieken waar iedereen van ons momenteel een veelvoud van producten in huis van heeft staan. Toch i er de laatste jaren steeds meer behoefte ontstaan naar producten op maat en geproduceerd om de hoek. Bovendien is de trend meer gericht op producten die jezelf kunt vormgeven. Kortom de tijd waarin je dit zelfs vanuit huis kunt gaan doen met een 3D printer.

De mogelijkheden van 3D printing

Wanneer je een 3D printer hebt ontdekt zul je merken dat je afhankelijk van je creativiteit een enorme vrijheid hebt in het maken van objecten. Elke vorm kan worden geproduceerd en de meest complexe onderdelen kunnen in een mum van tijd worden uitgeprint. Dit is dus ook de reden dat de 3D printer niet alleen voor thuisgebruik maar zeker ook voor zakelijk gebruik steeds populairder wordt en meer toepassingen kent. Wanneer we verder kijken zullen we ook merken dat wanneer het mogelijk is om thuis of op de hoek van de straat objecten uit te printen de maak-industrie veranderd. Er zal minder transport en opslag nodig zijn en zeker met herbruikbare materialen is het ook minder milieu belastend. Kortom de trend van 3D printing is er zeker een die vele mogelijkheden heeft.