Gropro bedrijvengids
Image default
Bedrijven

4 tips om de juiste locatie voor een bedrijfsevenement te kiezen

De keuze van de juiste locatie is een beslissende stap om van uw bedrijfsevenement een succes te maken. Het is zeer belangrijk dat u niet alleen onder de indruk bent van de schoonheid van de ruimte: het is onder andere noodzakelijk dat deze geschikt is voor het soort evenement dat u gaat houden, voor het publiek dat zal komen en ook dat de prijs ervan uw budget niet in gevaar brengt.

Bij de keuze van een vergaderlocatie op de Veluwe moet onder meer rekening worden gehouden met het aantal gasten, de kenmerken van het evenement en de bereikbaarheid van het gebied. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om u te helpen de beste locatie voor een bedrijfsevenement te kiezen. Bekijk ze!

1. Analyseer de regio

De eerste stap bij het zoeken naar een vergaderlocatie op de Veluwe, is het selecteren van de regio waar u het evenement wilt houden. Veiligheid is een primaire factor. Het is zeer belangrijk een plaats te kiezen die gemakkelijk bereikbaar is, zodat uw gasten er gemakkelijk kunnen komen en ook uw leveranciers voor bedrijfsevenementen zonder problemen kunnen leveren.

Een evenementenruimte in een verafgelegen wijk kan een concurrerende prijs hebben, maar aan de andere kant moeilijk toegankelijk zijn door de afstand. Een ander punt dat in overweging moet worden genomen is het aanbod van taxi’s en openbaar vervoer in de omgeving, alsmede de aanwezigheid van parkeergelegenheid voor de gasten.

2. Beoordeel de grootte van de evenementenhal

 

De grootte van de ruimte waarin u het evenement wilt houden is een andere belangrijke factor. Het aantal gasten moet het uitgangspunt zijn. U moet een plaats zoeken die comfortabel plaats biedt aan alle mensen en ook aan het personeel dat aan het evenement zal meewerken, zoals producers, veiligheidsagenten, geluid- en lichtcrew, koks, enz.

Een te kleine zaal is niet goed, maar een zaal die veel groter is dan het aantal genodigden vereist, is ook geen goede keuze: het kan de indruk wekken dat uw evenement niet het verwachte succes heeft gehad, door het aantal lege plaatsen.

3. Denk aan de kenmerken van de gebeurtenis

 

Om een goede keuze te maken voor een vergaderlocatie op de Veluwe, moet u de kenmerken van het evenement dat u gaat houden goed inschatten. Een bedrijfsbeurs vereist een heel andere ruimte dan een eindejaarsfeest, bijvoorbeeld.

Als u een lezing organiseert, is het belangrijk na te gaan of de onderzochte zalen een auditorium hebben. Als u een proeverij houdt voor genodigden, kan het interessant zijn een ruimte te kiezen met een keuken en al het nodige materiaal voor de opslag van het voedsel dat bij de gelegenheid zal worden gebruikt.

4. Inbegrepen diensten

 

De grootte en de infrastructuur van de ruimte zijn sleutelfactoren bij het bepalen van een locatie voor uw bedrijfsevenement. Om nog succesvoller te zijn in uw keuze, evalueert u de diensten die worden aangeboden door de plaatsen die u hebt onderzocht.

Er zijn bijvoorbeeld hotels die korting geven op logies voor de deelnemers aan het evenement (wat een verschil kan zijn als veel gasten uit andere staten of landen komen). Veel partij huizen ook in het pakket buffet en decoratie, die uw werk kan verminderen in een eindejaarsfeest. Vergelijk de waarden en aangeboden diensten om te zien welke locatie de beste voorwaarden en prijzen biedt.