Gropro bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Vragen over elektra

Veel mensen snappen bijna niks over de groepenkasten. Wat mag allemaal wel en wat mag allemaal niet met de meterkast? Zoals hoeveel stopcontacten mogen maximaal op een groep zonder dat je stroomstoring krijgt? Je mag maximaal 8 stopcontacten op een groep hebben. Dit mag maximaal acht zijn want anders gebruikt een groep te veel stroom en dat wil je natuurlijk niet. De groepenkast die kan daardoor in de brand vliegen en al helemaal kapot gaan als je dat niet hebt gedaan. en kan ik mijn elektriciteitsmeter verzwaren? Ja dat kan maar dat moet je doen bij je netbeheerder. Een elektricien of een monteur die kan dat niet voor je doen. Je moet wel goed opletten of je meter voor 1981 is. Als het niet voor 1981 is dan mag je het niet verzwaren, want dan werkt die goed maar als het ervoor is dan is de kans groot dat het nog zwaarder kan. 

Hoe werkt de spanning van elektra precies?

Elektriciteit moet kunnen doorstromen door een in en afvoer kan je het ergens in stoppen. Heb je geen verbinding zoals bij een stopcontact? Je hebt dan nog steeds wel elektriciteit maar het geeft niks. Doe je een oplader in de telefoon en in je stopcontact dan krijg je stroom. Je krijgt het dan in de telefoon en het was er ook al maar het kon niks doen. Een batterij is bijna wel hetzelfde. Ze moeten een afvoer hebben en als het maar ergens licht dan kan het er niet uit.

Laat een elektricien je helpen met je elektra

De elektriciens die zijn in elektra gespecialiseerd en ze weten precies hoe alles werkt. Ze moeten dit wel weten voor hun werk en om dingen veilig te kunnen te repareren. Vraag een elektricien om advies over je elektra problemen.