Gropro bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Waar moet u op letten bij uw elektrische systemen?

Het belangrijkste dat een elektricien u zal leren, is dat u waarschuwingsindicatoren voor problemen met het elektrische systeem nooit, maar dan ook nooit over het hoofd ziet. Het is van cruciaal belang om elk probleem serieus te behandelen, of het nu gaat om een ploffend geluid uit een stopcontact, een lichtschakelaar die ongewoon heet wordt of een stroomonderbreker die niet kan worden gereset. Gelukkig kunnen de meeste elektrische problemen snel worden verholpen als ze niet blijven etteren. Er is een reden waarom het zich bewust zijn van elektrische problemen zo’n belangrijk onderdeel is van het voorkomen van huisbranden. Een van de meest voorkomende service oproepen die elektriciens ontvangen, is voor een storing in het badkamer circuit. Een aardlekschakelaar is per code vereist voor alle stopcontacten binnen zes voet van een waterbron (GFCI). GFCI’s worden meestal gezien in toiletten en buiten stopcontacten, en ze schakelen elektriciteit uit als een circuit stroomsterkte verliest. Dit is een reguliere serviceoproep voor buiten circuits en woningen met meerdere badkamers op één circuit. Het controleren van de GFCI is daarom een cruciaal aspect bij het diagnosticeren van defecte stopcontacten.

Alles wat uw elektricien wil dat u in gedachten houdt

Normaal gesproken zijn bovengrondse kabels niet geïsoleerd. Als je vogels of eekhoorns op ze ziet, leven ze alleen omdat ze geen circuit voltooien door de grond te raken of een eenvoudiger pad voor de elektriciteit te bieden dan het volgen van de draad. Met uitzondering van afstandhouders bij elektriciteitspalen, zijn de meeste stroomdraden voor buiten alleen weerbestendig. Dit is geen probleem omdat de draden zo ver boven de grond zijn; het is alleen een probleem als ze vallen of als een arbeider ermee in aanraking komt bij het snoeien van een boom. Terwijl draden die vanaf een dak of boom kunnen worden aangeraakt, geïsoleerd zijn, verslechtert de isolatie met de tijd, waardoor de draad instort en bloot komt te liggen. Benader eventuele bovenleidingen met dien verstande dat ze schadelijk zijn. Wanneer elektriciens worden geroepen om buitensporige energierekeningen te onderzoeken, zijn ‘vampier’-gadgets vaak de eerste verdachten. Als u in de buurt van Breda bent, is het raadzaam om het eventuele oplossen van deze problemen over te laten aan een 24/7 elektricien Breda.

Het belang van hulp zoeken bij professionals

Veel van deze suggesties zijn waarschuwend van aard. Ze zijn echter niet bedoeld om je af te schrikken! Veel elektriciens staan klaar om huiseigenaren te leren hoe ze eenvoudige elektrische reparaties kunnen uitvoeren. Als je het geduld en de vasthoudendheid hebt om een nieuwe vaardigheid te leren, kunnen elektriciens je helpen om het voor elkaar te krijgen, of het nu zo eenvoudig is als het repareren van een afgescheurde verlengkabel of het voorbewerken van de bedrading voor een nieuwe toevoeging.

 

Gerelateerde artikelen

zonwering schoonmaken

SEO voor bedrijven in Arnhem

Wehkamp klantenservice helpdesk