Gropro bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Waarom Nederlanders zoveel koffie drinken

Nederlanders drinken super veel koffie. Wij zijn in Europa het land dat de veruit de meeste koffie drinkt. In dit artikel vindt je de redenen waarom Nederlanders meer koffiedrinken dan de andere Europeanen.

 

De eerste reden is dat het inmiddels in ons bloed zit. Nederlanders drinken al zolang veel koffie dat we haast niet meer zonder kunnen. De reden hiervoor is dat de koffie cafeïne bevat. Deze cafeïne geeft een klein beetje extra energie, deze kleine energie werkt voor veel mensen verslavend. Hierdoor drinkt de Nederlander steeds meer koffie en begint hij de koffie met de dag lekkerder te vinden. Wanneer de koffie eenmaal in het systeem zit is deze er ook lastig meer uit te krijgen.

 

Koffie wordt, naast thuis, ook erg veel gedronken op de kantoren. Op de werkvloer is koffie heel normaal geworden. Het is zelfs zo vanzelfsprekend dat er in de cao staat dat er altijd gratis koffie aanwezig moet zijn voor werknemers op de werkvloer. De kleine energie toename uit de vorige alinea werkt al helemaal verslavend op de werkvloer. Een andere reden waarom koffie zo populair is op kantoor is de werkdruk die erbij komt kijken. Vanwege de werkdruk drinkt de werknemer ook meer koffie om aan meer energie te komen.

 

In Europa is Nederland de grootste koffiedrinker. Wereldwijd is dit echter niet het geval, landen als India en China drinken ons er massaal uit. De grootste reden hiervoor is de torenhoge werkdruk in deze landen. Door een tekort aan banen kunnen de werkgevers alles eisen van de werknemers en stijgt daarom de druk enorm. Hierdoor drinken de werknemers erg veel koffie. Een andere reden waarom er in Azië zoveel koffie gedronken wordt is omdat de koffie simpelweg erg goedkoop is. Hierdoor is koffie een goedkoper alternatief dan andere dranken als frisdrank.

 

Of het nou een peperdure cappuccino is, gewone koffiecups of zelfs een dolce gusto cups namaak het maakt ons allemaal niet uit. De Nederlander vindt bijna iedere koffie prima en zal dit waarschijnlijk in de toekomst ook zo blijven volhouden.

 

https://www.koffiecupster.nl/