Gropro bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe kan ik mijn werknemers tevreden houden

Als werkgever van een bedrijf is het vaak erg lastig om al je werknemers tevreden te houden. Al deze werknemers hebben verschillende wensen waar je als werkgever niet altijd op in kan spelen. In dit artikel staan een aantal algemene tips hoe je werknemers altijd een stukje meer tevreden kan houden.

 

Om te beginnen, wees als werkgever tolerant op de momenten wanneer dit kan. Er moet in het gebouw geen dictatuur heersen. Wanneer er een werkomgeving is waar de werknemers zich thuis voelen, zullen de klachten sneller wegblijven. Om zo’n werkomgeving te creëren moet er af en toe wat ruimte voor plezier zijn.

 

Een voorbeeld hiervan is om de prestaties hoger te beoordelen dan de manier waarop de prestaties zijn behaald. Wanneer een werknemer per dag twee uur niks doet, maar wel een beter product aflevert dan zijn collega’s. Moet deze werknemer worden beloond in plaats van worden gestraft. Het zou goed zijn om de waarderen te laten doorschemeren in de salarisstrook.

 

Een ander voorbeeld om je werknemers tevreden te houden, is door de werknemers hun eigen huren te laten bepalen. Hierdoor komen de werknemers wanneer ze zelf willen. Dit zorgt voor meer productiviteit en tevredenheid. Echter zal je hierdoor wel gebruik moeten maken van een hulpmiddel als een urenregistratie app. Hierdoor blijft het duidelijk wie wanneer werkt. Wanneer je de werknemers eigen uren laat invullen zal je wel duidelijke targets per persoon moeten stellen. Hierdoor kan je controleren of het systeem werkt of niet.

 

Beloon je werknemers ook wel eens met iets extra’s. Dit kan bij kerst bijvoorbeeld een kerstpakket zijn. Maar een spontaan cadeau of een andere verrassing werkt ook erg goed. Het is ook goed om een uitje te houden met het personeel. Dit versterkt de band en zorgt voor een leuke werksfeer in de groep. Wees de werkgever die jij zelf ook voor je zou willen hebben. Probeer ook de werknemers te begrijpen om de werkgever te zijn die zij zouden willen hebben.

 

https://www.mysolution.nl