Gropro bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Nederland aardgasloos maken

De missie van Techneco is ambitieus: Nederland gasloos maken. Ambitieus, maar zeker mogelijk. Hoe wil Techneco dat mogelijk maken? Techneco levert duurzaamheidsoplossingen in de vorm van warmtepompen. De warmtepompen kun je indelen in twee hoofdcategorieën; de hybride en de elektrische warmtepomp.

Hybride warmtepompen zijn een belangrijk product voor de energietransitie. Bij deze warmtepomp zorgen de warmtepomp en de gasketel samen voor de levering van warmte en het warme water. Deze oplossing is een betaalbare eerste stap naar een wereld zonder CO2. De hybride warmtepompen werken op basis van ventilatielucht en zorgen gemiddeld voor een reductie van 30 tot maar liefst 90% in het gasverbruik. De hybride warmtepomp verdeel twee taken: de gasketel levert warmte voor het tapwater en overbrugd d pieken bij lage buitentemperaturen. De warmtepomp zorgt voor de verwarming van de ruimtes tegen het hoogste rendement. Dit concept is een relatief goedkope en toegankelijke manier van verduurzaming voor de bestaande bouw.

De volledig elektrische warmtepompen zijn de manier om geheel van het gas af te komen. Electrische warmtepompen kunnen verwarmen, koelen en warm water maken voor de douche. Een dergelijke elektische warmtepomp vervangt een cv-ketel geheel en daarbij is dus geen aardgasaansluiting meer nodig. Techneco levert twee varianten: een model met een 190 liter botervat. Het grote voordeel van dit model is dat deze een alles-in-een oplossing is. Het andere model heeft een extern boilervat. Met deze optie is iets meer vrijheid. Er kan gekozen worden voor boilervaten van 200, 300 en 500 liter. Dit is dan ook het meest flexibele model.

De elektrische warmtepomp maakt gebruik van de warmte uit de buitenlucht om de woning zelf en het tapwater op te warmen. Dit doet het apparaat met een hoog rendement, zodat er flink bespaard kan worden. Is de ambitie om de woning gasloos te maken, dan is dit de juiste keuze.

Kijk voor meer informatie over warmtepompen op de website Techneco.nl.

Gerelateerde artikelen

Wat geef je aan je kind

SEO voor bedrijven in Arnhem

Wees vakantie klaar