Gropro bedrijvengids
Bedrijven

multifokale kontaktlinsen

Ouderdomsverziendheid wordt veroorzaakt door een geleidelijke verandering in de elasticiteit van uw ooglens, waardoor het steeds moeilijker wordt om te focussen op nabije objecten. Bij kinderen zijn ooglenzen uiterst flexibel. Dit is de reden waarom kinderen bijvoorbeeld geen moeite hebben met tekenen of schrijven met hun neus heel dicht op het papier. Na verloop van tijd zal bij iedereen het vermogen om dichtbij scherp te zien afnemen. In het algemeen voelen we de eerste tekenen van verandering rond ons 40e of 45e jaar. Deze veranderingen kunnen doorgaan tot ongeveer 60 jarige leeftijd. Het heeft geen zin om deze veranderingen te negeren. Verziendheid heeft te maken met verzwakte spieren en is met geen enkele training te verhelpen. Het is daarom verstandig om naar de opticien te gaan, zeker als u merkt dat de afname toeneemt. Dit betekent voor contactlensdragers niet het einde van de zachte contactlens. Er zijn de afgelopen jaren vele multifocale contactlenzen op de markt gekomen. Deze bieden een goed alternatief voor een leesbril of multifocale bril. Voordat u lenzen bestellen gaat kunt u hierover meer informatie verkrijgen bij uw opticien.

Zeker wanneer u helemaal geen bril wilt dragen, bijvoorbeeld om het menu te lezen in een restaurant, te kunnen sporten, of voor de familiefoto. Er bestaat dus een goed alternatief: Contactlens laboratoria innoveren en bieden nieuwe lens technologieën. Deze multifocale lenzen laten u genieten van de meest natuurlijke visie.

Zo zijn er bijvoorbeeld de Air Optix Aqua MultiFocal en Biofinity multifokale kontaktlinsen met een hoge zuurstofdoorlatendheid.

http://www.lensbase.de/multifokale-kontaktlinsen