Gropro bedrijvengids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Met een ergonomische bureaustoel kun je veel comfortabeler achter een bureau werken

Veel mensen werken dagelijks achter een hoekbureau waarbij ze bijna de hele dag zullen zitten. Uit veel onderzoeken is gebleken dat urenlang achter elkaar zitten niet gezond is en op de lange termijn gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Wanneer je urenlang in een oncomfortabele positie zit, merk je bijvoorbeeld dat je een stijve nek hebt of dat je rug pijn begint te doen. Pro Office verkoopt nu producten waardoor je van deze klachten afkomt. Met een speciaal hoog laag bureau en een ergonomische bureaustoel zul je veel comfortabeler kunnen werken.

Het belang van een goede bureaustoel

Wanneer je de hele dag achter een hoekbureau zit, is het belangrijk om een goede positie aan te nemen. Op veel bureaustoelen neem je automatisch een verkeerde positie aan waardoor er veel druk op je ruggenwervels komt te staan. Hierdoor ontstaan er rug-, schouder- en nekklachten. Een ergonomische bureaustoel is compleet verstelbaar. Hierdoor kun je deze bureaustoel dus instellen op de meest comfortabele positie. Je kunt de hoogte en diepte van de rugleuning en armleuningen aanpassen. Je kunt de ergonomische bureaustoel zo instellen dat jouw benen in een rechte hoek staan en je armen naast je lichaam rusten. Hierdoor worden ook je schouders ondersteund. Wanneer je de stoel goed instelt, zul je meteen comfortabeler zitten achter je hoekbureau en minder klachten ervaren.

Wissel staan en zitten af

Zelfs met een ergonomische bureaustoel is het belangrijk om regelmatig op te staan. Zo hou jij jouw lichaam namelijk in beweging. Dit zorgt ook voor een goede afwisseling waardoor je je beter kunt concentreren. Met een hoog laag bureau van Pro Office bepaal je zelf of je staand of zittend wilt werken. Je kunt het hoog laag bureau namelijk gemakkelijk verstellen met een knop. Zo kun je gemakkelijk een tijdje staand werken in een goede positie. Je rug, schouders en nek komen zo in een andere positie waardoor deze niet overbelast raken.