Gropro bedrijvengids
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsdeskundig onderzoek bij adxpert.nl

Met adxpert kunt u makkelijk een arbeidsdeskundig onderzoek aanvragen en krijgen. Maar wat houdt dit precies in? Een onderzoek moet uitgevoerd worden als een van de werknemers ziek is. Hier gaat het niet om een griepje die hij of zij heeft opgelopen. Het gaat om een langdurige ziekte. Het arbeidsdeskundig onderzoek helpt hierbij om uit te vogelen of deze werknemer nog in dienst kan komen. Het onderzoek onderzoekt ook of het nog mogelijkheid is tot re-integratie. Met adxpert kunt u dit onderzoek makkelijk doorvoeren. Het is een onderzoek wat niet veel tijd kost. Het gaat om vijf werkdagen. Ook krijgt u een professioneel verslag én het is niet duur!

Wat houdt het arbeidsdeskundig onderzoek precies in?

Het gaat om een onderzoek door middel van interviews en de mening van de bedrijfsarts. Zo heb je een duidelijke oorzaak nodig van de arts. Dit geldt ook voor werknemers die overspannen zijn en het niet meer trekken. Om een duidelijke uitslag te krijgen moet de werknemer hiervoor naar de bedrijfsarts. Het onderzoek richt zich op een aantal zaken en probeert hier ook antwoord op te geven. Neem bijvoorbeeld de belastbaarheid van de werknemer. Hoeveel kan de werknemer uiteindelijk hebben? Is het mogelijk voor de werknemer om uiteindelijk terug te keren op de huidige positie of is dit zo goed als onmogelijk. Het is belangrijk om vast te stellen wat het doel wordt. Ook is het belangrijk om uit te vinden of de functie kan veranderen als dit niet mogelijk is. In sommige functies is het mogelijk om dingen te veranderen. Dit geldt echter niet voor elke functie. Als de functie niet kan veranderen of de werkdruk niet omlaag kan, dan wordt er onderzocht naar compleet andere functies binnen het bedrijf.

Wat gebeurd er met de resultaten?

Soms kan er geen andere functie gevonden worden, dan wordt er gekeken naar een plek buiten de eigen organisatie. Dit hele onderzoek is erg uitgebreid en beschrijft de oorzaken van het langdurig thuis blijven van de werknemer. Als u wilt vaststellen dat een werknemer echt ziek is of bijvoorbeeld overspannen, bent u verplicht als werkgever een onderzoek uit te laten voeren. Daarom zijn wij er met adxpert en kunnen wij u enorm helpen met dit lastige onderwerp. Het is binnen een week geregeld, professioneel en zeker niet duur!