Gropro bedrijvengids
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je doen met een multitool

Wat kun je doen met een multitool

Een Multitool is een apparaat wat je voor van alles kunt gebruiken. Dat is niet gek want dat doe de naam al vermoedde. Het is een beetje afhankelijk van de accessoires die erbij zitten. Een echte doe het zelver heeft dit dan ook altijd in huis, Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om de kleine hoekjes te schuren omdat dit apparaat wat compacter is. Vaak wordt daarvoor een driehoekig gedeelte meegeleverd. Daarnaast kun je het vaak ook als een soort slijptol gebruiken of als gereedschap om metalen mee te snijden. 

Soms zitten er ook aparte opzetstukjes bij voor hout en kunststof te bewerken. Het grootste voordeel is toch wel dat je veel kracht kunt zetten, met dit relatief kleine apparaatje. Ook kan het gebruikt worden voor het polijsten van dingen. Hiervoor zitten er vaak ronde cirkels bij in verschillende maten. Als deze niet standaard erbij geleverd worden, dan kun je deze zelf in de winkel kopen. Sommige multitools zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld het zaagwerk te doen voor allerlei materialen. Tevens zijn er modellen waarmee je ook kunt graveren.

Tips voor het kopen van een multitool

Bij 5top wij de belangrijkste tip die we je kunnen meegeven is dat je let op het aantal accessoires. Vaak zit er maar een paar euro verschil in de modellen, waardoor je beter ook in de toekomst kunt investeren. Het beste kun je kiezen voor oscillerend model want deze beschikken over de meeste mogelijkheden. Het is een veelzijdig apparaat wat maar een paar tientjes kost en dus zeker geen weggegooid geld is.

Meestal zie je op de multitool ook wel hoeveel trillingen per minuut maakt. Dit kan je inzicht geven in of hij ook daadwerkelijk voor jouw werkzaamheden geschikt is. Als dit niet het geval is dan moet je dat even informeren bij de winkel of webshop waar je hem wil gaan kopen. Vragen kost niks, maar je voorkomt zo wel een miskoop.