Gropro bedrijvengids
Image default
Hobby en vrije tijd

Het Goedkoopste en Scherpste Mes OOIT

Je hebt je vast wel eens in een situatie begeven waar je (hoe ver je ook zoekt) in geen velden of wegen een mes of een schaar kunt vinden. Hoewel je talloze dingen kunt vinden waarmee je (in potentie) een flinke snee mee zou kunnen veroorzaken, vind je nergens de mes die je nodig hebt. Maar wat nou als je gewoon de doos waar je online bestelling van Praxis mee is verzonden kunt gebruiken als mes?

We bedoelen hier geen mes die je gebruikt om buiten politie en boefje te spelen. Nee, we bedoelen echt een mes waar je uiteindelijk op je plankje jouw komkommer of andere groentes mee kunt snijden. De Japanse slijpsteen goeroes van Kiwami Japan hebben een echt koksmes ontwikkeld van een simpele doos van Amazon.

Met wat slijpstenen van verschillende grofheden en wat water is het dus mogelijk om een vlijm en vlijm scherp mes te maken.

Had je ooit gedacht dat het verzendmateriaal van jouw bestelling zo levensgevaarlijk kon zijn? Je hoeft maar een bestelling te plaatsen of je krijgt er al standaard een gratis mes bij! De slijpstenen die in deze video gebruikt worden zijn binnenkort online verkrijgbaar. Misschien lukt het jou wel om van heel ander marteriaal een zelfgemaakt mes scherp te maken.

Kijk op YouTube meer video’s van Kiwami Japan en leer de slijptechniek van deze specialisten. Laat je inspireren en ontdek wat er allemaal mogelijk is met wat simpel materiaal.

http://www.instructables.com