Gropro bedrijvengids
Image default
Hobby en vrije tijd

DHZ Spy gadgets | Maak ze zelf!

Dus je wilt een spion of undercover agent worden, het kwaad bestrijden en mysteries oplossen, net als agent 007. Dit betekend waarschijnlijk dat je wat spy gadgets nodig hebt om je tegenstander te slim af te zijn.

Sommige spy gadgets kunnen erg duur zijn om te kopen in de winkel, dus zal je misschien zelf moeten improviseren om het zelf te maken. Deze zelfgemaakte gadgets zijn erg efficient en zijn ook nog eens leuk om te maken!

Laten we eens kijken naar deze coole uitrusting om sloten mee te openen zonder sleutel. Daarna gaan we verder naar het verbeteren van de lockpicks en jouw vaardigheden hiervan.

Stap 1: Bereid de zaagbladen voor

Ik kies ervoor om zaagbladen te gebruiken voor het maken van de lockpicks, maar je kunt ze met veel verschillende soorten oud staal maken. Zaagbladen hebben nou eenmaal een mooie maat voor lockpicks. Zaagbladen zijn ook nog eens erg goedkoop en bovendien had ik er nog een paar liggen, omdat ze niet meer geschikt waren voor het zagen.

Schuur eventuele roestplekken weg en verwijder alle scherpe kartels.

Stap 2: Teken en vorm de lockpick

Als je een bankschroef hebt, dan kan je daar nu de zaagbladen tussen klemmen. Ik had helaas geen bankschroef, dus hield ik het blad op zijn plek met een baksteen. Gebruik een dremel om de pick goed schoon te polijsten. Gebruik hiervoor wel handschoenen, een veiligheidsbril, en natuurlijk een stofmasker.

Als je geen dremel hebt, gebruik dan een veil. Gebruik een tang om het staal goed vlak te houden. Zoek nu ook een sjabloon voor lockpicks. Hierboven hebben wij er alvast een voor je klaar gemaakt.

Stap 3: Teken en vorm de Tension Wrench

Als het zaagblad nog steeds in de bankschroef zit (of op zn plek onder de baksteen), gebruik dan de dremel nog een keer om de tanden te verwijderen (indien nodig). Gebruik vervolgens een tang om het einde van het blad om te buigen en te vormen tot een tension wrench.

Stap 4: Bedekken met Sugru + Video

Gebruik nogmaals de dremel (of vijl) om enkele grove stukken van de lockpick af te halen (dit is alleen belangrijk voor de delen die in het slot komen, de onderkomt wordt namelijk bedekt met Sugru). Ik buig ook het einde van de lock pick, omdat je dan iets betere controle hebt.

Tenslotte bedekt je de onderkant van de picks met wat Sugru, dit worden de handvaten. Wrijf het Sugru een beetje in met wat afwaszeep om het wat gladder te maken.

Voor beginnende lockpickers is het erg handig om een goed handvat te hebben, dit is namelijk een stuk minder belastend voor je handen. Daarnaast is het ook lekker comfortabel, en bovendien wilt iedereen Sugru het liefst zo vaak mogelijk gebruiken.

Laat de Sugru de hele nacht intrekken en je bent klaar!

Hier is nog een kleine video waarin de lock picks gebruikt worden om een goedkope 4-pin hangslot die ik bij de kringloop gekocht had te openen.

Stap 5: De lockpicks verbeteren

Er zijn honderden manieren om de lockpicks beter te maken. Deze instructies waren goed genoeg voor mij, omdat ik hier de juiste gereedschappen voor had. Daarentegen ben ik er zeker van dat jij een manier kunt vinden om de lockpicks nog beter te maken. Er zijn inmiddels super veel mogelijkheden om jezelf beter te verdiepen in het maken van lockpicks, zoals deze post van Lockpickinguniversiteit.

Zij hebben veel handige posts over hoe lockpicking werkt, wat ook nog eens in PDF formaat te downloaden valt.

Veel plezier in het ontwikkelen van je eigen Spy gadget, wees slim en leer hoe je moet lockpicken!

https://www.nu.nl/

Gerelateerde artikelen

Het Goedkoopste en Scherpste Mes OOIT

Leg je eigen blotevoet pad aan!

Netflix Nederland zoekt personeel