Gropro bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

rieten daken

Vroeger was het heel gewoon om een rieten dak te hebben. In Nederland had elke boerderij een rieten dak. Dat is logisch, want het is ook een uitstekende vorm van dakbedekking. Het is waterdicht en warm! Het isoleert en is de perfecte bescherming tegen ons onstuimige Nederlandse klimaat. En het is duurzaam. Riet is een natuurlijk product en gaat wel 20 tot 30 jaar mee, als je het één keer per jaar laat onderhouden.

Maar het heeft nog wel het imago dat het alleen maar op de oude boerderijen hoort, maar riet is juist mooi in combinatie met nieuwbouwhuizen in een natuurlijke omgeving. En natuurlijk is het een klassieker om op oudere huizen te doen.

Er zijn wel een aantal eisen waar je dak aan moet voldoen om een rieten dak te krijgen. Zo moet de hoek minstens 45 graden zijn. Meer graden mag, minder liever niet. Niet een vereiste, maar het is het beste voor uw dak om veel lucht en licht te krijgen. Zo droogt het dak sneller en heb je minder snel kans op algen en mossen. Algen en mossen zorgen voor een kortere levensduur van het rieten dak, daarom is het nodig om één keer per jaar je dak te laten inspecteren.

Dan kunnen we riet bijstoppen bijvoorbeeld als het dak wat kale plekken heeft. Ook kunnen we het mos/de algen bestrijden en doen we er een middel bij wat er voor zorgt dat uw dak preventief beschermd is tegen de komst van nieuwe algen.

Dus wilt u ook nog een rietendak? Neem dan een kijkje op onze website en laat u inspireren door de verhalen en foto’s van anderen. Zo kunt u zien dat een rieten dak eigenlijk op elk huis nog mooi en ambachtelijk staat. Ons rietdekkersbedrijf is de beste keuze voor u en dat garanderen we.

https://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Wonen in Amsterdam

LED Lampen de meest geschikte vervanger van de gloeilamp

Het gemak van de onderhoudsvrije tuin