Gropro bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Maak een belevingstuin voor gehandicapten!

Een belevingstuin voor gehandicapten is een unieke en bijzondere plek waar mensen met een handicap kunnen genieten van de natuur. De tuin creëert eenvoudige, toegankelijke omgeving waarin personen met een handicap zich veilig en geborgen voelen. Het is ook belangrijk dat er verschillende activatiemogelijkheden wordt aangeboden die hen helpt het maximale uit hun dag te halen. De belevingstuin voor gehandicapten biedt een unieke kans om de natuur te verkennen en er leuke, interessante dingen mee te doen. De tuin is ontworpen met het oog op gemakkelijk toegankelijke routes voor mensen in rolstoel, waardoor iedereen vanaf elk punt in de tuin kan genieten.  

Er zijn verschillende soorten belevingstuinen die gericht zijn op specifieke groep gehandicapte personen: kinderen met een beperking, volwassene met eenzelfde handicap en personen met een meervoudige beperking. De tuin is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van elke persoon, waardoor iedereen het maximale uit zijn of haar tijd in de tuin kan halen. 

Verschillende activiteiten in een belevingstuin realiseren 

De belevingstuin biedt ook verschillende activatiemogelijkheden zoals wandelpaden, speeltuinen, bloemenvelden en waterpartijen. Er wordt ook educatieve materialen aangeboden die informatie geven over plant-soorten, wilde dieren, insecten en vogels. Dit biedt de gelegenheid om meer te weten te komen over de natuur en er zelfs actief aan deel te nemen. Daarnaast wordt er ook een verscheidenheid aan activatiemogelijkheden aangeboden die gericht is op het verbeteren van vaardigheden zoals socialisatie, communicatie en motorische vaardigheden. Hiermee realiseer je een rustige locatie waarbij iemand met een handicap oprecht kan genieten van de rust en de ruimte.

https://www.revidus.nl/belevingstuin.html