Gropro bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Een huis kopen in het prachtige Bilgaard

Ben je van plan om een woning te bouwen in Bilgaard? Of wil je jouw woning bouwen in Wielenpôlle? Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar voordat je kunt beginnen moet je goed voorbereid zijn en informatie verzamelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent van de afmetingen van je perceel. Je moet de afmetingen kennen voordat je begint met het bouwen, anders is de kans groot dat je ruzie krijgt met je nieuwe buren over de erfgrens. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt en een slechte relatie met de buren is nooit goed voor jouw wooncomfort. Als je iets over de erfgrens komt van de buren, is de kans op een juridisch conflict. Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van een kadastrale kaart, hierin staat alle informatie van het kadaster over de percelen in Nederland. Hoe werkt dit precies? En waar op het internet kun je de kadastrale kaart vinden? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een kadastrale kaart

Een kadastrale kaart is een kaart met veel informatie over percelen en kavels in Nederland. Deze informatie wordt vrijgegeven door het kadaster en is sinds 2016 beschikbaar voor het publiek en voor bedrijven. Heel Nederland is onderverdeeld in verschillende percelen en ieder perceel wordt met een uniek nummer aangegeven. De aanduiding van een perceel bestaat uit de naam van de gemeente, de sectie en het nummer van het specifieke perceel. Door middel van een kadastrale kaart kun je veel informatie vinden over je omgeving, maar ook heel veel informatie rondom jouw woning. Je ziet dat je de eigenaar bent en kunt ook kijken naar de luchtfoto’s en satellietfoto’s van je perceel. Wil je meer informatie? Dan kan je de informatie van de kadastrale kaart ook downloaden.

 

Je kunt de kadastrale kaart eenvoudig via het internet vinden en hier zijn vaak verschillende aanbieders voor. Zoek een aanbieder waarbij je makkelijk kunt zoeken naar verschillende plaatsnamen, zodat je hier in een later stadium geen moeite mee hebt.

https://kadastralekaart.com/buurten/bilgaard-BU00806001