Nieuwe artikelen

Is dit dé tijd om beter te zorgen voor je personeel?

Zieke werknemers kosten ondernemingen veel geld en dit zorgt vaak voor flinke uitdagingen, niet alleen vanwege de uitgaven, maar ook omdat er flexibiliteit vereist wordt waar dat lang niet altijd zo makkelijk of vanzelfsprekend is. Veel ondernemers hebben daarom veel plannen op tafel liggen voor situaties waarin meerdere werknemers ziek zijn, maar wellicht is het tijd om eens te kijken naar preventie.

Een aantal dingen waar je zeker eens naar kunt kijken

In andere landen, zoals Zweden, wordt namelijk veel gedaan om ervoor te zorgen dat het ziekteverzuim gereduceerd wordt door een gezondere omgeving te bieden voor het personeel en te werken aan de gezondheid van de werknemers zelf. Verschillende kommunen (vergelijkbaar met gemeentes in Nederland) hebben zelfs uitdagingen met teams binnen het personeel, waarbij gezonde dingen punten opleveren (zoals een bepaald aantal stappen per dag, gezonde maaltijden eten of schermgebruik reduceren). Dit is niet alleen een goede manier om je personeel gezonder te krijgen, het is ook een manier om een interne competitie te hebben en te laten merken dat je om je personeel geeft. Iets dat vaak veel meer doet dan je op dit moment denkt. 

De makkelijkste manier om zelf te beginnen, is een bingokaart te maken met doelstellingen die alle deelnemers af kunnen vinken wanneer zij dit gedaan hebben. Uiteraard kun je een prijs toekennen aan de winnaar, zoals een massage in Hilversum. Zeker omdat een massage in Hilversum zelf ook weer gezond is voor zowel lichaam als geest. Uiteraard zijn er ook tal van andere opties en invullingen. 

Inspraak vanuit het personeel? 

Wil je dit een succes maken zonder te veel moeite? Vraag dan je personeel zelf om inspraak, of maak het jezelf nog makkelijker door iemand aan te wijzen die dit (uiteraard binnen werktijd) op kan zetten en ervoor kan zorgen dat er direct begonnen kan worden volgende week, zodat het ook direct effect heeft en je actief aan het werk kunt gaan met het reduceren van het ziekteverzuim én bijdraagt aan een betere dynamiek onder het personeel dat bij jou aan het werk is. 

 

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Gropro.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

De onmisbare rol van peper in biologische keukens

Peper, het lijkt zo’n simpel ingrediënt, maar het heeft een enorme impact op de smaak en kwaliteit van je gerechten. Daarom neem ik je mee in de wereld van peper – een specerij die niet mag ontbreken in jouw biologische keuken.   Verschillende soorten peper   Peper komt in verschillende soorten en elke variant heeft zijn eigen unieke smaakprofiel. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten:   Zwarte peper   Zwarte peper is misschien wel de meest bekende soort. Het wordt gemaakt van onrijpe bessen die worden gedroogd tot ze zwart en gerimpeld zijn. Deze peper staat bekend om zijn scherpe, pittige smaak en wordt vaak gebruikt in allerlei gerechten, van soepen tot sauzen.   Witte peper   Witte peper komt van dezelfde plant als zwarte peper, maar de bessen worden volledig rijp geplukt en daarna geweekt om de buitenste schil te verwijderen. Dit geeft witte peper een mildere

Gepubliceerd door Gropro bedrijvengids.nl