Gropro bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Een elektrische boiler met anti- kalk functie zorgt voor een soepele huid en gezond haar.

Een elektrische boiler met anti- kalk functie zorgt voor een soepele huid en gezond haar.

Is het wel eens in je opgekomen dat een droge huid of zelfs eczeem veroorzaakt wordt door (te) hard water? Gelukkig is daar een simpele oplossing voor, er bestaan namelijk elektrische boilers met een zogenoemde anti- kalk functie. 

Hard water is slecht voor huid en haar, door het irriterend en uitdrogend vermogen van calcium- en magnesiumdeeltjes die in het water zitten.
Deze calcium- en magnesiumdeeltjes zijn bepalend voor de hardheid van het water.

Maar ook voor bijvoorbeeld je koffiezetapparaat en waterkoker hebben last van hard water, ze kunnen minder goed hun werk uitvoeren omdat de kalk als een soort issolatie laag legt op je verwarmingselementen en ook je leidingen raken verstopt. 

De hardheid van water is verschillend per regio. In het ene gedeelte van het land is het water hard, in andere weer een stuk zachter, zoals op de Veluwe bijvoorbeeld. En als je een in Scandinavisch land op vakantie bent geweest heb je dat ook vast gemerkt, daar is het water heerlijk zacht. 

Als je de pech hebt dat je in een gebied woont met erg hard water heb je veel meer zeep en shampoo nodig hebben om schuim te maken en twee keer zo veel van producten nodig om je haar, huid of kleding te wassen. Het is namelijk zo dat shampoo en zeep veel minder goed oplossen in kalkrijk water en dus heb je er meer van nodig om het gewensde resultaat te verkrijgen en blijven er zeepresten op je huid en in je pas gewassen kleding achter. 


Wat doet hard water?

• Leidingen zullen gaan verstoppen.

• Het rendementsverlies van watergebruikende apparatuur wordt steeds hoger.

• Warmwatertoestellen zoals boilers en geisers verliezen bijzonder veel rendement.

• Hoe hoger de waterhardheid, hoe meer kalkaanslag zich zal gaan vormen.

• Kranen raken verstopt of gaan stuk.

• Dichtingen gaan verharden en daardoor lekken.

• Spoelsystemen zullen hun spoelkracht verliezen.

• Thermostaatkranen zullen gaan blokkeren en raken ontregelt.

• Vaatwas- wasmachines werken minder goed door hard water en zullen uiteindelijk kapot gaan.

En ook; als je een kraan te vaak ontkalkt zal dat weer zorgen voor slijtage. 
Warmteafgifte en productie verminderd door kalkaanslag, de kalklaag werkt als een issolatielaag. Zo wordt warm water wel heel erg duur.

Indien je boiler vol zit met kalk, zal het water langzamer dan normaal gesproken door de kranen en de boiler laten ontkalken is jammergenoeg een duur grapje omdat dit door een vakman, met de grootste precisie moet gebeuren. 

 

 

Het is daarom zaak dat als je op zoek bent naar een nieuwe boiler, (sowieso moet het een elektrische boiler zijn) een boiler met een anti- kalk functie te kiezen en maak gebruik van een anti- kalk magneet die je heel makkelijk om je leidingen plaatst, deze zijn al te koop vanaf een kleine 25,- Euro.

Zo bespaar je ook op de onderhoudskosten omdat de met name de boiler nagenoeg kalkvrij blijft en heb je meteen gezonder, schoner en zachter water. En dus ook een gezondere huid en haar.

Op de website van elektrischeboiler.eu verkopen ze deze elektrische boilers met zo’n anti- kalk functie en dat is goed nieuws, aangezien we toch over moeten naar all electric. En dat voor super scherpe prijzen en uitmuntende kwaliteit.  

Deze elektrische boilers zijn uitgerust met een droge weerstand. Dit betekent dat de verwarmingselementen in de boiler niet direct in contact komen met het water en dus niet aangetast worden door kalk. Hierdoor hoeven ze ook niet vervangen of schoongemaakt te worden!

Dus, wees lief voor jezelf en denk daarbij ook aan het millieu, kies voor een elektrische boiler bij elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/accessoires/anti-kalk/