Gropro bedrijvengids
Image default
Gezondheid

De voordelen van een waterontharder

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen over waterontharders. Waterontharder zouden vele voordelen hebben. Zo blijven je glazen langer mooi en glanzend of zou het de gezondheid van je huid en haar verbeteren. Vooral wanneer je in een omgeving woont waar er veel gebruik gemaakt wordt van hard water kun je veel last ervaren van het harde water. Benieuwd wat de voordelen zijn van zacht water? Lees dan vooral verder.

 

Kalkaanslag verledentijd dankzij waterontharders

Voor het water in onze theeglaasjes terecht komt, heeft het een lange weg te gaan. Doordat er allerlei mineralen vanuit de rivieren in het water terecht komen komt er kalk in het water terecht. Kalk is namelijk één van deze mineralen. Het water wordt natuurlijk eerst grondig gefilterd, maar er blijft altijd een hoeveelheid kalk in het water zitten. Door deze kalk zie je overal in huis aanslag. Op je theeglazen, ramen en kranen zie je geregeld een witte soort aanslag terugkomen. Door een waterontharder toe te voegen maak je het water zacht. Hierdoor blijven je glazen langer glanzen en hoef je een stuk minder vaak je badkamer te ontkalken.

 

Minder energieverspilling

Het opwarmen van verscheidende apparaten thuis kost tijd voor ze werken. Door kalk duurt dit proces een stuk langer. Het resultaat hiervan is dat de energierekening hoger wordt. Wanneer je thuis veel apparatuur gebruikt zoals een vaatwasser of wasmachine, kunnen de kosten oplopen. Door een waterontharder toe te voegen in huis, voorkom je dat de verwarmingselementen er langer over doen om op te warmen. Waterontharder kopen? Dan raden wij de waterontharders van amysoft aan.

 

Kalk verslechtert je haar- en huidkwaliteit

Je kent het vast, je schaft honderden dure haarproducten aan om je haar of huid er gezonder uit te laten zien, maar niks lijkt te helpen. Dit komt hoogstwaarschijnlijks door de kalk in je water. Kalk zorgt er namelijk voor dat belangrijke oliën geblokkeerd worden door de kalk in het water. Dit kalk komt natuurlijk met het douchen ook terecht in je haar. Daarnaast krijg je een stuk sneller gespleten haarpunten wanneer je hard water hebt thuis. Ook stimuleert kalk eczeemvorming op je huid.