Gropro bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Wat is eigenlijk intermittent fasting? Hoe helpt het bij het afvallen?

Wat is intermittent fasting en wat maakt het zo succesvol? De methode heeft alles te maken met periodiek vasten. ‘Vasten met interval’ is de precieze vertaling van het Engelse begrip. Je vast succesvol door zowel te kijken naar wat je eet, als wanneer je precies eet. Het blijkt dat het veel beter is voor je lichaam om per dag drie stevige maaltijden te nuttigen, dan een stuk of zes kleinere hapjes. Waar zit hem dat precies in? Zo geef je je spijsvertering de kans naast periodes van werk ook rust te nemen. Op deze momenten verbrand je geen koolhydraten (van het voedsel dat je inneemt), maar juist vetten die al in je lichaam opgeslagen zijn. Wat is de kracht van intermittent fasting? Het feit dat je je lichaam dwingt je ‘zwembandjes’ weg te werken. Wil je op een leuke manier bezig zijn met intermittent fasting en bewezen resultaat hebben? Probeer dan eens de methode van Foodsisters: zij werken met leuke, overheerlijke weekmenu’s.

Vasten met interval: hoe doe je dat precies?

Wat is de methode van intermittent fasting? In feite vast je door tussendoortjes te laten schieten. Dat betekent geen rijstwafels, crackers, energierepen of chocoladerepen meer. Neen, vergeet deze ‘lege’ voedingsstoffen en vertrouw alleen nog op de hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch, diner. Onthoud: als je lichaam aangeeft te willen eten, is dat niet hetzelfde als echte honger ervaren. Je lichaam heeft lekkere trek. Juist door die trek te negeren, val je af.

Iedere week een weekmenu

Foodsisters geeft je iedere week een ander weekmenu. Aan de hand van deze weekmenu’s krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en geef je je lichaam kans in de tussenpozen tot rust te komen. Wat is intermittent fasting zonder plezier? Ondraaglijk. Vandaar alleen maar leuke en lekkere gerechten. Vasten wordt een makkie, als je het bij deze professionals doet.

https://foodsisters.nl/