Gropro bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Opzoek naar een matras met pocketvering? Wij hebben de beste tips!

Welke andere soorten matrasondersteuning zijn beschikbaar?

Natuurlijk zijn niet alle matrassen hetzelfde. De materialen en de manier waarop de fabrikanten de matras produceren, betekenen dat verschillende types verschillende comfortniveaus of andere voordelen kunnen bieden. Hieronder vindt u de verschillende matrastypes en hoe ze verschillen:

Open Spiraal Veren

binnenin een open spiraal matras
Een typische open coil tweepersoonsmatras bevat ongeveer 200 tot 400 veren. Deze veren zijn allemaal verbonden binnen een dun draadframe. Ze bewegen allemaal samen, wat betekent dat als u in uw slaap heen en weer schommelt, u uw partner waarschijnlijk zult storen omdat de beweging hem of haar ook zal doen bewegen. De zwaardere slaper van de twee zal het meeste voordeel uit de matras halen en na verloop van tijd zal de matras in het midden doorzakken.

Traagschuim

De binnenkant van een traagschuim matras
Traagschuimmatrassen – soms ook ‘visco-elastische’ matrassen genoemd – zijn een alternatief voor beide. Ze zijn gemaakt van polyurethaan, en de warmte van uw lichaam helpt het schuim uw eigen lichaam vorm te geven. Kleine holtes in het materiaal houden de lucht vast, zodat het schuim onder druk verandert (en waarom het terugkeert naar zijn normale toestand als we de druk wegnemen). Interessant is dat traagschuim oorspronkelijk is ontstaan uit onderzoek van de NASA naar een materiaal dat astronauten tijdens testvluchten kon beschermen.

Merk op dat het mogelijk is om in plaats van traagschuim ook matrassen van standaardschuim te kopen. Deze matrassen kunnen dezelfde hoeveelheid ondersteuning bieden, en u kunt er lekker in wegzakken. Schuimmatrassen zijn een minder dure optie, wat interessant kan zijn als u een budget hebt.

Latex

Binnenkant van een latex schuimmatras
Latex is een hoogwaardig materiaal en komt van de rubberboom, waardoor het duurder is. Latex matrassen zijn duurzaam, comfortabel en bieden langdurige ondersteuning. De zelfventilerende, open-cel binnenkant van een latex matras maakt het meer ademend dan andere matrassoorten en zorgt ervoor dat de matras fris en droog blijft. Omdat latex van nature antimicrobieel en hypoallergeen is, zijn latex matrassen ook een handige optie als u last heeft van allergieën.

Wat zijn de voordelen van een pocketvering matras?

Omdat we allemaal verschillende oplossingen nodig hebben voor onze slaapbehoeften, gebaseerd op onze grootte, gewicht en slaaphouding, zal een pocketveersysteem de ondersteuning van elk individu op maat maken, gebaseerd op de hoeveelheid druk die op elke veer wordt uitgeoefend. Dit type van gezoneerde ondersteuning past de drukverdeling perfect aan en zorgt voor een comfortabele en ondersteunende slaapomgeving.

Een pocketveringmatras heeft ook een superieure scheiding van bewegingen omdat elke veer afzonderlijk is ondergebracht. Dit is ideaal voor partners die een bed delen. Elke beweging of drukverandering wordt geconcentreerd op de individuele veer en geïsoleerd van de rest van de veren, wat geen ‘samenrollen’ of verstoring betekent. Het pocketveren ontwerp zorgt ook voor veel luchtcirculatie, waardoor het ademend is en niet toestaat dat warmte zich ophoopt, ideaal om de perfecte temperatuurregeling te bieden tijdens het slapen.

In plaats van met elkaar verbonden, is elke veer afzonderlijk, gevat in afzonderlijke pockets van materiaal, en werkt op zichzelf. De pockets zijn verbonden, en dit geeft de veren de vrijheid om hun magie te werken. Elke veer reageert op zichzelf op de druk die de slaper erop uitoefent, waardoor hij de rest van de matras niet beïnvloedt en de slaper(s) meer steun en stabiliteit krijgt.

Waarom kiezen voor een pocketvering matras?

Pocketveringmatrassen zijn ideaal als u de voorkeur geeft aan een luchtiger type matras in plaats van een matras waarin u wegzakt. Investeer in een pocketveringmatras, en u kunt genieten van de volgende voordelen:

Volledige ondersteuning
Er is geen betere ondersteuning dan die van een pocketveringmatras. Elke veer reageert afzonderlijk op de druk die erop wordt uitgeoefend. Hierdoor kan de matras u een uitstekende ondersteuning bieden, omdat geen van de veren de reacties van de anderen beïnvloedt.

De matras verdeelt het gewicht ook gelijkmatig, waardoor er weinig of geen drukpunten ontstaan, wat de matras comfortabeler maakt. Pocketveringmatrassen ondersteunen de heupen en schouders stevig, twee belangrijke onderdelen waar we op rusten als we slapen. U kunt ook rustig uitrusten in de wetenschap dat de matras uw gewrichten of rug niet beschadigt.

Bewegingsvrijheid
Deze matrassen werken enorm goed als u het bed moet delen met een partner. Door het ontwerp van de matras voelt uw partner er niets van als u in bed verschuift. Als de ene partner (beduidend) zwaarder is dan de andere, zakt het matras in het midden niet door (en rolt de andere partner niet naar een dip).


Het ontwerp van pocketveringmatrassen maakt ze ideaal voor koppels. Door hun stevigheid zijn ze geschikt voor verschillende vormen en maten. Als u samen met uw partner een matras uitzoekt, is een pocketveringmatras een veelzijdige optie die aan de eisen van beide partners kan voldoen. U hoeft minder rekening te houden met elkaars voorkeuren.

Duurzaamheid
Pocketveermatrassen kunnen tussen de 8 en 10 jaar meegaan of mogelijk nog iets langer als u ze goed verzorgt. Net als andere matrassen gaan ze niet eeuwig mee. Uiteindelijk, na jaren van overmatig gebruik, zullen de veren beginnen door te buigen en zal de matras steviger worden.

Koeler dan traagschuim en latex matrassen
Als u een keuze moet maken tussen een traagschuimmatras, een latexmatras of een pocketveringmatras, kan de temperatuur een rol spelen. Deze laatste zijn iets koeler dan latex en traagschuim omdat de ruimte rond de veren ze meer ademend maakt, terwijl traagschuim de warmte vasthoudt. Het schuim moet dicht genoeg zijn om uw lichaam te ondersteunen, waardoor de luchtcirculatie tussen de matras en uw lichaam en in de matras zelf wordt beperkt. Hoe hoger de schuimdichtheid, hoe warmer u het kunt hebben. Door het gebrek aan ventilatie kunt u gaan zweten en het steeds warmer krijgen naarmate de nacht vordert. Matrasfabrikanten van traagschuim hebben dit onderkend en zijn begonnen traagschuimgel in de matrassen te verwerken om ze koeler te maken.

 

 

https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/74340/hoe-kies-je-het-beste-matras/