Gropro bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Onderhouden Trachycarpus

Ieder plant dient onderhouden te worden. De ene plant eist meer aandacht op dan de andere plant. De Trachycarpus is een winterharde palm en geschikt voor de Nederlandse weersomstandigheden. Deze palmboom is bekend door haar waaierige bladvorm. Wij vertellen je graag alles over het onderhoud van de Trachycarpus. Op deze manier kan je het langst genieten van de plant. De palmboom is verkrijgbaar bij MyPalmShop

 

Verkleurde bladeren 

Het onderste blad van de palmboom wordt na verloop van tijd lelijk en zal gaan verkleuren. Dit is een onderdeel van het natuurlijke proces van de boom en is in principe niet te voorkomen. Wanneer de bladeren een zwarte punt krijgen, dan heeft de plant hoogstwaarschijnlijk te veel water gehad. In dit geval adviseren wij om de plant minder water te geven. De bladeren kunnen ook bruin of geel kleuren; dit is een teken van te weinig water. Geef de palmboom in deze gevallen meer water. De bladeren kunnen ook geel kleuren bij een overgang van een schaduwrijke plek naar een zonnige plek; de gele kleur is maar tijdelijk. 

 

Snoeien 

Zoals we net hebben gelezen worden de onderste bladeren na verloop van tijd minder mooi. De bladeren verkleuren en gaan hangen. Hierdoor verliezen ze hun natuurlijke uitstraling. De bladeren kunnen eenvoudig naar beneden worden gebogen en vervolgens worden doorgeknipt met de snoeischaar. De bruine punten worden afgeknipt door middel van een schaar. De stam kan helaas niet gesnoeid worden, want daarmee maak je de palmboom dood. De stam is de kern van de boom. 

 

Bloeien en giftigheid 

De palmboom komt buiten tot bloei. Onderaan de kruin van de plant ontstaan gele trossen met bloemetjes. Het advies is om deze bloemetjes van de plant te verwijderen. De bloemetjes kosten namelijk veel energie en deze energie kan beter uitbesteed worden aan andere delen van de palmboom. De Trachycarpus is van oorsprong geen giftige boom. Wel kan de palmboom in aanraking komen met ziektes. De dopluis is een veelvoorkomende ziekte bij deze palmboom. De besmette bladeren kunnen verwijderd worden. Daarnaast wordt vaak aangeraden om de palmboom te behandelen met een bestrijdingsmiddel. Dit middeltjes kan zorgen voor een giftige boom. 

 

https://www.mypalmshop.nl/