Gropro bedrijvengids
Image default
Particuliere dienstverlening

De zandcementvloer: de belangrijke stap van het infrezen van de dekvloer

Als u over een zandcementvloer hoort, krijg u wellicht het beeld van een ruw cement pad dat in geen enkel huis een knusse optie lijkt te zijn. Dit is echter niet het geval. Een zandcementvloer is verkrijgbaar in verschillende dessins en korrels die een uniek element kunnen toevoegen aan elk interieur, zonder dat ze de ruimte koud maken. Dit type vloer gaat namelijk ideaal samen met natuurlijke materialen, zoals hout, linnen of wol. Daarnaast kunt u een zandcementvloer coaten met allerlei verschillende afwerkingen. Zo heeft u controle over hoeveel textuur of tinten er worden aangebracht.

Wat is een zandcementvloer?

Dit type vloer is niet structureel. Een van de belangrijkste redenen waarom dekvloeren in de overgrote meerderheid van de huizen worden gebruikt, is omdat ze erg handig zijn voor het egaliseren van oneffen vloer structuren. Dit is vooral een groot pluspunt voor alle huizen waar vloerverwarming in komt. Het is namelijk noodzakelijk dat de experts te werk gaan met het infrezen van de dekvloer. Het infrezen van de dekvloer zorgt ervoor dat de kabels voor de vloerverwarming correct worden geplaatst. Zodra de kabels liggen, wordt een laatste laag cement over de vloer gedaan en deze wordt afgemaakt met de gewenste afwerking. Door Multi Vloeren Brabant in te schakelen voor deze klus, heeft u garantie dat uw vloerverwarming en vloer in de loop van de jaren geen problemen opleveren.

De perfecte look voor in ieder interieur

Sommigen bedrijven zullen misschien zeggen dat een cementvloer en hetinfrezen van de dekvloer veel kan doen voor vloeren, maar ze zijn er vaak erg vaag over. Bij Multi Vloeren Brabant is dit niet het geval. Bij deze experts kunt u terecht voor transparante informatie over deze technieken. Daarnaast, zodra u wenst om deze vloer te laten installeren, kunt u ook vertrouwen op de expertise van dit team. Een paar jaar geleden was dit materiaal een kostenefficiënte optie voor ruimtes met veel voetverkeer, zoals scholen, fabrieken, kantoren en zelfs industriële magazijnen. In recentere tijden is het niet meer weg te denken in interieurs van woningen.