Gropro bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Ooit gehoord van een mezzanine vloer? Na het lezen van deze blog weet u er alles van!

Heeft u ooit gehoord van een mezzanine vloer? Nee? Dan bent u bij deze blog aan het juiste adres, want hierin zullen we dieper op dit onderwerp ingaan. Zo zullen we kijken wat een mezzanine vloer precies is en hoe het wordt toegepast. Ook zullen we ingaan op de herkomst van het woord ‘mezzanine’ en de andere benamingen waaronder deze vloer ook wel bekend is. Bent u benieuwd naar de voordelen van een mezzanine vloer? Lees dan snel verder!

 

Wat is een mezzanine vloer en hoe wordt het toegepast?

 

Een mezzanine vloer kan worden gezien als een soort extra vloer die u tussen de vloer en het plafond van een ruimte kunt plaatsen. Dit soort vloeren worden toegepast in ruimtes met een hoog plafond. Denk bijvoorbeeld aan fabriekshallen, maar ook magazijnen. In principe kan iedere ruimte van een mezzanine vloer worden voorzien, op voorwaarde dat het plafond hoog genoeg is.

 

Waarom heet een mezzanine vloer een mezzanine vloer?

 

Het woord mezzanine komt uit het Italiaans en is gebaseerd op het woord ‘mezzo’, wat ‘midden’ betekent. Letterlijk vertaald betekent een mezzanine vloer dus ‘middenvloer’. Wat op zich best wel een logische benaming is omdat een mezzanine vloer in het midden van de ruimte, op gelijke afstand van de vloer en het plafond, geplaatst wordt.

 

Zo wordt een mezzanine vloer ook wel genoemd

 

Een mezzanine vloer gaat ook wel door het leven onder de naam entresolvloer of tussenvloer. ‘Entre’ is Frans voor ‘tussen’. En ‘sol’ vertaalt zich als ‘vloer’. Wanneer u deze twee woorden samenvoegt, krijgt u ‘tussenvloer’. Maar ook wanneer u het woordje ‘verdiepingsvloer’ ziet staan, dan gaat het om een mezzanine vloer. Allemaal zeer logische benamingen, maar u moet het maar net weten.

 

De voordelen van een mezzanine vloer op een rijtje

 

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat zijn de voordelen van zo’n verdiepingsvloer? Hieronder zullen we de belangrijkste voordelen overzichtelijk voor u presenteren:

 

  • Met een mezzanine vloer kunt u uw totale vloeroppervlak verdubbelen

  • U kunt helemaal zelf bepalen wat u met al die extra verkregen ruimte doet

  • Bij ruimtegebrek is een mezzanine vloer goedkoper dan verbouwen of verhuizen

  • Een mezzanine vloer kan snel en eenvoudig gemonteerd én gedemonteerd worden

  • De vloer is erg licht van gewicht, maar kent wel een uitzonderlijk draagvermogen

  • En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

 

https://www.noltemezzanine.nl/