Gropro bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Kenmerken en materialen van snorkelmaskers

Kenmerken en materialen van snorkelmaskers

Snorkelmaskerfabrikanten hebben veel technische kenmerken voor hun producten, met speciale namen. Wij raden u aan alle kenmerken en prijzen te negeren en u te concentreren op een goede pasvorm. Zolang u naar kwaliteitsproducten kijkt, moet u geen rekening houden met het aantal lenzen, de kwaliteit van de silicone, of het een dames- of herenmasker is, of andere verkoopkenmerken. In feite is dat precies wat er onlangs gebeurde. Van de acht maskers die we hebben getest, waren de twee maskers die ons het beste pasten de goedkoopste en de duurste.

Percentage siliconen maskerrok

Hogere kwaliteit maskerrokjes zijn ofwel 100% siliconen, of een hoog percentage siliconen. U kunt het verschil voelen tussen een hoog siliconenpercentage en een lager; een maskerrok met meer siliconen is veel flexibeler en buigzamer.

Verschillende merken die hetzelfde snorkelmasker verkopen?

Soms ziet u wat hetzelfde maskerframe lijkt te zijn, verkocht onder verschillende merken, tegen soms verrassend verschillende prijzen. Maar ook al gebruiken ze hetzelfde frame, het ene merk kan een siliconenrokje van hogere kwaliteit hebben, vandaar de hogere prijs.

  • Heldere siliconenrok – Een heldere maskerrok laat meer licht door en geeft over het algemeen een minder claustrofobisch gevoel, met een groter perifeer gezichtsveld. Het is veel gemakkelijker om iemand of iets naast je op te merken met een heldere maskerrok. Het nadeel van een heldere rok is dat als u snorkelt in de felle zon aan de oppervlakte, uw ogen meer vermoeid raken door scheelzien. Al het licht kan ook je zicht onder water enigszins verstoren en het moeilijker maken om je onderwatercamera te zien.
  • Zwarte siliconenrok – Veel onderwaterfotografen geven de voorkeur aan een zwarte siliconenrok omdat die het licht in het Dokter Fit snorkelmasker vermindert, waardoor je gemakkelijker foto’s kunt maken. Het helpt je ook beter te focussen. Wij geven allebei de voorkeur aan een zwarte rok, om die reden en om minder scheel te kijken.
  • Gekleurde rokken – Sommige fabrikanten bieden nu een grote verscheidenheid aan gekleurde rokken, van felrood tot blauw tot geel tot wit. Wij hebben er enkele geprobeerd, en geven de voorkeur aan helder of zwart, omdat de kleur van de rok opvalt en enigszins afleidt. Maar het is niet erg als je van de uitstraling van een bepaalde kleur houdt. Hoewel, een witte of gele rok zal het zonlicht weerkaatsen en je masker helderder maken.

Lenzen voor snorkelmaskers – Eén lens, twee lenzen, drie lenzen? Hoe te kiezen?

Tenzij u een snorkelmasker op sterkte nodig hebt, maakt het niet uit hoeveel lenzen uw snorkelmasker heeft. Er zijn enkele voordelen aan elk type, maar over het algemeen kunt u het beste kiezen wat het beste past.

  • Maskers met één lens – Deze geven het beste vrije zicht, maar werken vaak niet voor mensen met een grote neus. Het kunnen ook maskers met een hoger volume zijn (lees hieronder over het volume van een masker).
  • Maskers met twee glazen – Deze zijn goed voor mensen die lenzen op sterkte nodig hebben of mensen met een grotere neus, of als u een snorkelmasker met een laag volume wilt. U kunt het middelste plastic gedeelte zien als u erop let, maar tijdens het snorkelen wordt het snel vergeten. Hoewel sommige maskers met twee lenzen het zicht in het midden belemmeren als je ogen erg dicht bij elkaar staan.
  • Maskers met zijlenzen – Er zijn ook maskers met extra lenzen aan de zijkanten. Dit is goed voor maximaal perifeer zicht en lichtinval. Dit zijn meestal maskers met een hoog volume. Wij hebben het TUSA Tri-Quest snorkelmasker geprobeerd en het biedt een geweldig perifeer zicht.
  • Grote traanvormige lens – Sommige maskers hebben grote lenzen in de vorm van een traan, waardoor je gemakkelijker naar beneden kunt kijken zonder je hoofd zo veel te kantelen. Grote traanvormige lenzen kunnen helpen tegen nekklachten omdat je je nek niet hoeft te gebruiken om omhoog te kijken om te zien waar je heen gaat.

Koop een koolmonoxide melder en voetensteun!