Gropro bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

6 manieren om thuis te ontspannen

6 manieren om thuis te ontspannen

We weten allemaal hoe belangrijk het is om te ontspannen. Maar met werk, gezin en sociale verplichtingen kan het moeilijk zijn om de tijd te vinden om echt tot rust te komen. Als je op zoek bent naar manieren om thuis te ontspannen, zoek dan niet verder! Hier zijn vijf goede ideeën om je op weg te helpen.

 

1. Ga in een comfortabele houding liggen

Of je nu opgekruld op de bank ligt of languit in je favoriete stoel, zorg dat je comfortabel zit voordat je gaat proberen te ontspannen. Je kunt zelfs overwegen te investeren in een comfortabele vloermat of zitzak als je niet veel meubels hebt die bevorderlijk zijn voor ontspanning.

 

2. Haal diep adem

Als je eenmaal in een comfortabele houding zit, sluit dan je ogen en concentreer je op je ademhaling. Adem langzaam in door je neus en uit door je mond. Probeer je ademhaling gelijkmatig en regelmatig te houden terwijl je je concentreert op het stijgen en dalen van je borstkas.

 

3. Luister naar kalmerende muziek

Muziek kan een geweldige manier zijn om je te helpen ontspannen. Maak een afspeellijst met je favoriete rustige liedjes of zoek een streamingdienst die kanalen met een ontspanningsthema aanbiedt. Zorg ervoor dat het volume laag genoeg staat, zodat het niet schokkend of overweldigend wordt.

 

4. Oefen wat mindfulness meditatie

Mindfulness meditatie gaat over aanwezig zijn in het moment en je richten op je ademhaling en lichaamssensaties. Het kan nuttig zijn om online een geleide meditatievideo of audiotrack te vinden om je op weg te helpen. Er zijn ook genoeg apps die mindfulness meditatie oefeningen aanbieden.

 

5. Doe wat eenvoudige rekoefeningen

Rekken is een geweldige manier om spanning uit je spieren los te laten en de circulatie door je hele lichaam te verbeteren. Je kunt online of in fitnessbladen/boeken genoeg eenvoudige rekoefeningen vinden. Zorg er alleen voor dat je niet overdrijft – je moet alleen zover rekken als voor jou comfortabel voelt.

 

6. Doe iets actiefs

Dit klinkt misschien niet heel ontspannend, maar toch kan het heel goed werken om tot rust te komen. Wanneer het lichaam moe wordt gemaakt met iets leuks kan de geest echt goed tot rust komen. Schaf bijvoorbeeld een tafeltennistafel aan voor thuis en ervaar het plezier wat je hiervan ervaart.

 

https://www.tafeltennistafel.nl/