Gropro bedrijvengids
Image default
Verbouwen

Wat moet je weten over keramisch parket?

Er zijn veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Keramisch parket is hier een nieuwkomer in, waar nog niet veel mensen bekend mee zijn. Vaak wordt er gekozen voor parket of laminaat, maar keramisch parket heeft ook zijn charmes. Wat moet je echt weten over keramisch parket?

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket lijkt op parket, maar is dit niet. Het zijn smalle keramische vloertegels die er hetzelfde uitziet als parket. Er is niet alleen maar een houtprint op de tegel aangebracht, maar ook de nerf van het hout is te voelen. Zo is keramisch parket bijna niet te onderscheiden van houten parket.  Toch zit er een groot verschil tussen. Alle soorten vloeren hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het is dan ook slim om vooraf goed af te wegen wat je belangrijk vindt bij het kiezen van een vloer. Keramisch parket biedt namelijk veel voordelen in vergelijking met een houten vloer. 

Soorten keramisch parket

Ook met keramisch parket kun je veel verschillende kanten op. Zo is er keramisch parket met een klassieke, moderne of juist rustieke look. Het kan op hout lijken en het is ook in veel verschillende patronen te leggen, waarvan de populairste een prachtige visgraat is.  Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel verschillende kleurtinten beschikbaar. Er is dus altijd een stijl en soort keramisch parket dat het beste bij jouw smaak en interieur gaat passen.

De voordelen van keramisch parket

Het grootste voordeel aan keramisch parket is dat het amper te onderscheiden is van houten parket, maar een stuk minder onderhoud heeft. Het moet namelijk onderhouden worden als een gewone tegelvloer. Daarnaast blijven ze krasvrij, waardoor je vloer er lang als nieuw uit blijft zien.  Het keramisch parket is ook heel goed te combineren met vloerverwarming. Met echt parket is vloerverwarming juist weer niet mogelijk. Ook kan het in elke gewenste ruimte gelegd worden. In een badkamer is parket of laminaat geen goede keuze, aangezien het vochtige ruimtes zijn. Dit vocht zal de vloer beschadigen. Water heeft op keramisch parket geen effect. Je kunt het weer simpel schoon en droog maken en je zult nooit een verschil of een vlek zien op het parket. Heb jij al een keramisch parket?