Gropro bedrijvengids
Image default
Verbouwen

Gespen

Wil jij een prachtige gesp aankopen? In dat geval kun je op verschillende plaatsen terecht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deze in een fysieke winkel aan te kopen, maar tegenwoordig kopen veel mensen ze ook in een webwinkel aan. Tegenwoordig kopen mensen namelijk steeds meer producten via het internet. Maar waar kun jij het beste gespen aankopen? Kun je beter voor een fysieke winkel gaan of voor een webwinkel? In dit artikel wegen wij dit voor je af. Hopelijk ben je daarna goed geïnformeerd.

 

Online webwinkels zijn doorgaans goedkoper

Heb je een relatief krap budget, maar wil je toch kwalitatieve gespen aankopen? In dat geval raden wij je aan om de gespen in een webwinkel aan te kopen. Webwinkels kunnen de producten namelijk tegen een scherpere prijs verkopen. Dit heeft in principe twee redenen. Een fysieke winkel moet flink wat huur betalen. Deze kosten moeten ook weer gedekt worden en daarom zijn de producten vaak wat duurder in een fysieke winkel. Tegelijkertijd heeft een fysieke winkel ook meer personeel. Ook deze moeten betaald worden. Een webwinkel heeft deze kosten niet. Daarom kunnen ze de producten met een lager winstmarge verkopen.

 

In een fysieke winkel word jij beter geïnformeerd

Heb jij specifieke expertise nodig voordat je besluit om gespen aan te kopen? In dat geval raden wij je aan om naar een fysieke winkel te gaan. Daar word jij namelijk veel beter geïnformeerd over de specifieke producten. De medewerkers hebben namelijk veel ervaring en ze hebben ook de ruimte om tijd voor je vrij te maken. Bij een webwinkel ligt dat vaak wat complexer. Daar word je doorgaans minder goed geholpen. Hoewel er tegenwoordig ook webwinkels met een intern chatsysteem zijn. Je kunt dan direct contact opnemen met een medewerker. Niet alle webwinkels kunnen deze service helaas bieden.

 

Je kunt effectiever zoeken in een webwinkel

Het voordeel van een webwinkel is dat je dan de mogelijkheid hebt om effectiever te zoeken tussen de verschillende producten. De meeste webwinkels zijn namelijk voorzien van een filtersysteem. Heb je dus een gesp van een specifiek materiaal nodig? In dat geval kun je dit materiaal aanvinken en vervolgens worden alle gespen zichtbaar. Daarnaast kun je ook effectiever zoeken op kleur, binnen een bepaalde prijscategorie en ga zo maar verder. In een fysieke winkel heb je dit overzicht doorgaans niet. Mensen met weinig tijd raden wij dus aan om een gesp in een webwinkel aan te kopen.

 

Een webwinkel heeft een groter aanbod

Een ander voordeel van een webwinkel is dat ze een grotere collectie hebben. In een fysieke winkel heb je immers beperkte ruimte. Een webwinkel loopt wat dat betreft niet tegen belemmeringen aan. De producten komen namelijk in een virtuele ruimte te staan en deze is in principe oneindig. Ben je dus een kritische koper en pas tevreden met het beste product? Dan maak je in een webwinkel meer kans.

 

In een fysieke winkel kun je ze bekijken

Het voordeel van een fysieke winkel is dan weer dat je de gesp eerst kunt bekijken. In een webwinkel moet je het doen met een foto en dit kan soms een vertekend beeld geven.

 

Conclusie

Al met al kennen zowel een fysieke winkel als een webwinkel verschillende voordelen en nadelen. Hopelijk hebben wij je goed kunnen informeren.

 

Gerelateerde artikelen

Alle soorten lijmen bij Meiboom

Zelfbouw van ramen is helemaal geen rocket science

Betrouwbare bouwkundige keuring in Rotterdam