Gropro bedrijvengids
Image default
Vakantie

Korting op vliegtickets scoren? Hier zijn 4 tips!

Stel je voor dat je een fantastische reis naar een ver land gaat maken. Je denkt aan mooie plekken, oude bezienswaardigheden en nieuwe culturen om te ontdekken. Maar dan besef je dat vliegtickets vaak prijzig zijn. Toch zijn er slimme manieren om korting te krijgen op je tickets. Zo houd je meer geld over om te besteden tijdens je reis. Voordat je een Taxicentrale Schiphol boekt en het vliegtuig in stapt, zijn er 4 handige tips om geld te besparen op je vliegreis. Benieuwd? Blijf lezen!

Wees flexibel met je reisdata

Een van de beste manieren om voordelige vliegtickets te vinden, is door flexibel te zijn met je reisdata. Luchtvaartmaatschappijen passen hun prijzen aan op basis van vraag en aanbod, en dit kan dagelijks variëren. Als je de mogelijkheid hebt om je reisdatums aan te passen, kun je profiteren van lagere tarieven. Probeer verschillende vertrek- en retourdata uit in de zoekmachine van de luchtvaartmaatschappij of boekingssites om te zien welke dagen het meest voordelig zijn.

Vergelijk en boek op het juiste moment

Timing is cruciaal als het gaat om het boeken van goedkope vliegtickets. Het is geen geheim dat vliegtickets vaak duurder worden naarmate de vertrekdatum nadert. Begin met zoeken en boeken ruim van tevoren, bij voorkeur enkele maanden van tevoren. Studies tonen aan dat de beste tijd om vliegtickets te boeken meestal op dinsdagmiddag is, maar het kan variëren afhankelijk van de bestemming en het seizoen. Houd ook last-minute aanbiedingen in de gaten als je flexibel bent met je reisplannen.

Profiteer van Frequent Flyer Programma’s

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden frequent flyer programma’s aan waarbij je punten kunt verdienen voor elke vlucht die je maakt. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor kortingen op toekomstige tickets, upgrades naar business class en zelfs gratis vluchten. Meld je aan voor het programma van de luchtvaartmaatschappijen waarmee je vaak vliegt en zorg ervoor dat je je punten verzamelt bij elke boeking. Het kan even duren voordat je genoeg punten hebt voor een gratis vlucht, maar het loont zeker de moeite op de lange termijn.

Volg airlines en boekingssites op social media

Sociale media is tegenwoordig een krachtige tool, ook om kortingen op vliegtickets te vinden. Veel luchtvaartmaatschappijen en boekingssites plaatsen regelmatig exclusieve aanbiedingen en promoties op hun sociale mediaplatforms. Door ze te volgen en meldingen in te schakelen, ben je als eerste op de hoogte van nieuwe deals. Soms worden kortingscodes en speciale aanbiedingen alleen gedeeld via sociale media, dus het kan echt de moeite waard zijn om ze te volgen. Wil jij ook besparen? Houd dan rekening met deze tips!