Gropro bedrijvengids
Image default
Mode en Kleding

Hoe besparen op je galajurk

Een gala mag er dan uitzien als een feest voor de happy few, dat hoeft het helemaal niet te zijn. Je kan er even goed duur uitzien zonder diep in je portemonnee te hoeven tasten. Trouwens, waarom zou je duizenden euro’s besteden aan jurken en accessoires die je amper draagt. Al ben je iemand die de gala-avonden afschuimt, dan nog kan je onmogelijk elke keer dezelfde outfit dragen. Je kan er dus maar beter duur uitzien zonder veel te betalen. Hoe je dat doet, lees je in de volgende tips.

Shop niet op de laatste moment

Het weekend voor het gala plaatsvindt vrijhouden om je galajurk te gaan shoppen, is geen goed idee. Gala’s vinden vaak in dezelfde periode plaats zoals bij eindejaar of het einde van het schooljaar. De prijzen van galajurken schieten die maand de hoogte in. Er is immers veel vraag. Als je wacht tot de laatste moment, zal je moeten kiezen uit de overschotjes en dat wil zeggen, de dure jurken die dan nog duurder zijn als enkele maanden voordien, of de minder mooie galajurken. Een outfit halen voor een avond waar je zo naar uitkijkt, wordt plots een stresserende opdracht. De beste periode om je galajurk te kopen, is enkele maanden voordien. Vier je bijvoorbeeld het einde van het academiejaar met een galabal, koop dan je jurk al in januari, net na de feestdagen. Er is nog veel keuze en de kortingen kunnen oplopen tot 70 procent. Wil je iets veranderen aan de galajurk, dan is daar nog maanden tijd voor.

Maak een budget

De galajurk kopen is jammer genoeg niet het enige moment dat je in je geldbuidel moet tasten ter voorbereiding van een gala. Daarom is het slim om op voorhand een lijstje te maken met alle kosten die je moet maken en alle uitgaven die je kan vermijden. Is het echt nodig om ook nieuwe schoenen te kopen of staat er nog een ongemakkelijk maar fancy paar in je kast stof te vergaren. Misschien kan je die al beginnen inlopen zodat ze toch dragelijk zijn om één nacht te verdragen.

Een etentje gaat vaak aan een gala vooraf en waarom niet? Je hebt zoveel moeite gedaan om er op je best uit te zien, dat mag wel gedemonstreerd worden. Bovendien start het feest zo al vroeger. Maar of dat nu echt met een driegangenmenu moet, of in een duur restaurant, dat moet je toch overwegen als je zelf de rekening betaalt.

Ook in juwelen kan je zo duur gaan als je wil. Weet dat nikkel of plastic heel mooi kan zijn. En dan is er nog een clutch, een bolero, een paar nylons, misschien wat make-up…

Je ziet het, een lijstje is geen overbodige luxe. Maak eerst de rekening en zie dan wat er overschiet voor de jurk.

Koop je galajurk online

Al surfend kom je heel veel goedkope galajurken tegen. Veel meer dan in de boetieks in de winkelstraten. Webshops hoeven geen winkelruimte te betalen en geven vaak het hele jaar door grote kortingen. Hou ook hier je budget in de gaten. Het is niet omdat je grote korting krijgt dat de galajurk niet meer boven je budget ligt. Als je online shopt, pas dan op dat je de juiste maat neemt. De meeste modellen vallen smal uit. Vertrouwen op alleen S, M, L, of XL is riskant. Koop bij een webshop die een maattabel gebruikt en meet de borstomtrek, de taille, de heupen en de lengte.

Een galajurk huren, lenen of zelf maken?

Er zijn winkels die galajurken verhuren maar dat is alleen interessant als je een jurk van een bekende designer wil dragen. De huurprijs van een doorsneejurk is nog vrij duur, een goedkopere galajurk kopen is dan interessanter. Bovendien is het nogal veel gedoe. De avond zelf moet je uitkijken dat de jurk niet beschadigd wordt en de maandag nadien moet je vrij nemen om op tijd de jurk terug te brengen.

Ben je creatief en kan je goed om met naald en draad, dan kan je je galajurk zelf maken. Maar ook daar moet je rekening houden met welke stof je koopt. De kans is groot dat degene die jij de mooiste en aangenaamste vindt, net de duurste is, en je riskeert na al dat naaiwerk toch niet veel te besparen.

De allergoedkoopste galajurk is degene die je mag lenen. Ken je iemand in je familie of vriendenkring met ongeveer dezelfde maat als jij, informeer eens of ze geen galajurk te leen heeft.

https://www.jjshouse.com/nl/Galajurken-c18

Gerelateerde artikelen

Een handige tas voor je camera

Kies voor originele Birckenstocks

De soorten materialen van vriendschapsringen