Gropro bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Tips om Crazy Color haarverf te gebruiken

Denkt u erover om uw haar een totale make-over te geven en wilt u de beroemde Crazy Color kleurstof proberen? Hier vindt u  tips om Crazy Color haarverf te gebruiken.

Tips

Voor een zo helder mogelijke kleur gebruikt u de kleurstof over voorgelicht haar, gebleekt tot het lichtgeel is. (Het is raadzaam om het bleken door een professional te laten doen om er zeker van te zijn dat je je haar niet beschadigt). Het gebruik van Crazy Colors over donker haar zal een ‘high-lighting’ effect hebben waardoor je haar de gekozen kleur zal doen glanzen; dit is vooral effectief bij donkerder rode en blauwe tinten.

Als je nog niet eerder een kleur hebt gebruikt, doe dan altijd een test voordat je je haar gaat verven. Dit helpt je bij het bepalen van de juiste ontwikkeltijd om het gewenste kleurresultaat te bereiken.  Verschillende haartypes kunnen verschillende resultaten geven bij het gebruik van Crazy Colors, poreuzer haar zal een meer levendig resultaat geven.

Als je dik/lang haar hebt, neem dan twee flesjes kleurstof, je wilt niet de fout maken dat je kleurstof halverwege op is! Onderschat niet hoeveel kleurstof u zult gebruiken.

Maak je geen zorgen als je verf over hebt, om je kleur voor een langere periode te behouden meng je een hoeveelheid verf ter grootte van een erwt met je conditioner elke keer dat je je haar wast, dit helpt de kleur te versterken bij elke wasbeurt!

Als je contrasterende kleuren in je haar hebt, kan het nodig zijn om de verschillende secties van je haar apart te wassen zodat ze niet met elkaar vermengen, ook wanneer de kleurstof op je haar zit, rol je elke gekleurde sectie op in kleine voedselzakjes en maak je ze vast om te voorkomen dat de kleuren zich vermengen.

Als je de kleur wilt versterken als het eenmaal geverfd is, verf het dan opnieuw bovenop de vorige laag en voeg een tweede laag toe. Als de verf eraf gespoeld is, moet het zo helder zijn als een verkeerslicht!

Om je haar extra helder te houden kan het nodig zijn het om de 2 weken opnieuw te verven, rode kleuren gaan meestal het langst mee.

Droog haar

Breng de haarverf aan op droog haar in plaats van nat haar met een verfkwast. Zorg ervoor dat je de verf aanbrengt op hele dunne secties van het haar, dit zorgt voor een gelijkmatige dekking en een helderder resultaat.

Zodra je de kleur hebt aangebracht, bedek je je haar met huishoudfolie of een kleurkapje om te voorkomen dat de kleurstof uitdroogt, je kunt het ook verwarmen met een haardroger die de haarschubben helpt te openen zodat de kleurstof beter kan intrekken (wees voorzichtig dat je het niet te heet gebruikt, want dit kan de kleurstof uitdrogen en je verbranden)

Wat doet Scurl met je haar?

Een van de belangrijkste aminozuren in keratine is cysteïne. Cysteïne bevat een disulfidebinding, die ervoor zorgt dat het haar gaat knikken en dit is wat het haar krullend maakt. De chemische stof in S-Curl verbreekt de waterstof- en disulfidebindingen, waardoor de fysieke structuur van elke streng verandert en de krul losser wordt. Scurl zorgt voor een hydraterende werking van het natuurlijke haar.

https://123hair.nl/nl/