Gropro bedrijvengids
Image default
Marketing

Je omzet verhogen met videomarketing? Maak deze 2 video’s

Video is een succesvol medium om je marketingopbrengsten te vergroten. Je kunt video op heel wat manieren inzetten. De succesvolste manieren zijn de productvideo die naadloos aansluit op de productpagina op je website. Een productvideo laten maken zorgt eigenlijk altijd voor meer conversie. Daarnaast kun je video-advertenties inzetten voor een online campagne. Een promotievideo laten maken is een goed middel om je naamsbekendheid te vergroten. Ook kun je er heel effectief een nieuw product of nieuwe dienst mee in de picture krijgen.

De kracht van een productvideo

Ken jij de kracht van een productvideo al? Nee? Steve Jobs kende het wel. Op 9 januari 2007 presenteerde hij de eerste iPhone en binnen een paar jaar was Apple een miljardenbedrijf. Een productvideo laten maken heeft tal van voordelen. Maar de belangrijkste vereiste is toch wel dat je een product van kwaliteit levert. Een goede productvideo voor een slecht product zal je op de lange termijn niet in dank worden afgenomen. De kracht van video laat zich desalniettemin raden: online kan de kans op een aankoop (bron: Comscore) met 64% worden vergroot. Ook zullen bezoekers gemiddeld 2 minuten langer op je website browsen.

Een kaskraker maken

Het begint met een goed product. Daarnaast heb je een goed verhaal nodig en als er één iemand een overtuigend verhaal kon vertellen, dan was het wel Steve Jobs. Met een sterk verhaal ben je geloofwaardig en als je geloofwaardig bent, zullen mensen je product willen hebben. Film vanuit de best mogelijke invalshoek, schiet haarscherpe beelden en gebruik professionele belichting. Breng de producteigenschappen één voor één in beeld en monteer ze tot krachtige testimonials en teasers.

Content hapklaar maken

Het digitale tijdperk heeft de aandachtspanne van mensen korter en korter gemaakt. Onze insteek: maak productvideo’s kort. Kom gelijk tot de kern (binnen 8 seconden), wijd niet uit en breng het op dynamische wijze in beeld. “Bondig,” “concreet” en “dynamisch”: dit zijn de sleutelwoorden.

Een promotiefilm inzetten

De promotiefilm is het paradepaardje van je campagne. Deze neemt een centrale rol in op niet alleen je website of actiepagina, maar ook op sociale media kanalen. Vergeet hem niet op YouTube te delen. Ook bij een promotiefilm moet je direct tot de kern kopen en het product of de dienst op visueel aantrekkelijke wijze in de spotlights zetten. Voorkom dat de video traag aanvoelt.

Soorten promotiefilms

Promotiefilms kunnen onderling flink van elkaar verschillen. Er is een breed aanbod promotiefilms, waaronder: uitlegvideo’s, maar ook “bik-achter-de-schermen” video’s, persoonlijke videoboodschappen en klant testimonial video’s (waarin het verhaal van de klant centraal staat).

https://www.promotionfilm.nl/video-marketing

Gerelateerde artikelen

Bedrijfsfilm laten maken

Een gratis SEO scan uitvoeren voor je website

Outplacementbureau