Gropro bedrijvengids
Image default
Marketing

Wat is Duplicate Content en hoe werkt het precies?

Als eigenaar van een website wil je natuurlijk dat jouw website zo goed mogelijk scoort bij zoekopdrachten. Goede content is daarbij onmisbaar. Maar wist je dat je ook moet letten op Duplicate Content? Duplicate Content kan namelijk een negatief effect hebben op de ranking van je website. In deze blog leggen we uit wat Duplicate Content precies is, de drie pijlers ervan en waarom je hierin zou moeten investeren.

De betekenis van Duplicate Content

Duplicate Content betekent letterlijk vertaald ‘dubbele inhoud’. Dit houdt in dat dezelfde inhoud op meerdere pagina’s of websites verschijnt. Het kan ook gaan om inhoud die sterk op elkaar lijkt. Het gaat dus om unieke inhoud die meerdere keren te vinden is op het internet. Dit kan onbewust gebeuren, maar ook bewust zoals het kopiëren van teksten van een andere website.

De drie pijlers van Duplicate Content

Google houdt van inhoud die relevant en uniek is. Om te begrijpen waar Duplicate Content vandaan kan komen, zijn er drie pijlers die van groot belang zijn. Ten eerste gaat het om technische duplicaten, namelijk kopieën van je eigen content op verschillende URL’s. Ten tweede gaat het om duplicaten van andere content op jouw website en ten derde gaat het om duplicaten van jouw content op andere websites.

Waarom je volgens ons hierin moet investeren

Duplicate Content kan dus een negatief effect hebben op de ranking van jouw website. Dit betekent dat jouw website minder snel gevonden wordt door zoekmachines en dus minder goed scoort. Het is dus belangrijk om hierin te investeren. Door het creëren van unieke en relevante content en door het monitoren van technische, interne en externe duplicaten kan je ervoor zorgen dat jouw website beter scoort in zoekresultaten.

In het kort

Duplicate Content is dubbele inhoud of inhoud die sterk op elkaar lijkt, en kan een negatief effect hebben op de ranking van jouw website. Er zijn drie pijlers van Duplicate Content: technische duplicaten, duplicaten van andere content op jouw website en duplicaten van jouw content op andere websites. Door hierin te investeren door middel van het creëren van unieke en relevante content en het monitoren van duplicaten kan je de ranking van jouw website verbeteren.

Veelgestelde vragen over Duplicate Content

1. Is het hebben van enkele zinnen duplicaat content al negatief voor mijn ranking?

Het hebben van enkele zinnen duplicaat content is geen probleem, maar het is wel belangrijk om te zorgen dat het grootste deel van je inhoud uniek is.

2. Kan ik duplicate content voorkomen door het gebruik van Canonical URL’s?

Ja, een Canonical URL helpt zoekmachines te begrijpen welke versie van de inhoud de voorkeur verdient. Zorg er wel voor dat de Canonical URL aangeeft wat de originele inhoud is.

3. Mag ik dezelfde inhoud op mijn website hebben als een andere website?

Het kopiëren van andermans inhoud is niet toegestaan en strafbaar. Zorg voor unieke en relevante inhoud om de ranking van je website te verbeteren.

Conclusie:

Het is belangrijk om bewust bezig te zijn met Duplicate Content om zo te voorkomen dat het een negatief effect heeft op de ranking van jouw website. Door te investeren in het creëren van unieke en relevante content en het monitoren van duplicaten zorg je ervoor dat jouw website beter scoort in zoekresultaten. Let er wel op dat het belangrijk is om alle drie de pijlers van Duplicate Content in de gaten te houden. Zet dus vandaag nog de eerste stap om jouw website te optimaliseren en voorkom zo negatief effect op de ranking van jouw website.