Gropro bedrijvengids
Image default
Huishoudelijk

De beste robotmaaier

De beste robotmaaier

Tevredenconsument nam in maart 2020 voor het laatst een aantal maairobots van verschillende fabrikanten onder de loep. Alle elf geteste modellen hebben hun hoofdtaak goed uitgevoerd. Echter, geen van de apparaten van Gardena, Bosch, Husqvarna, Stihl, Al-Ko en Co. ter waarde van 330 tot 1.110 euro is naar verluidt voldoende aangepast aan spelende kinderen. Twee van de maaimachines kregen om deze reden zelfs maar een slecht cijfer. Interessant is dat het niet de goedkope apparaten in de test zijn die falen op het gebied van veiligheid. Geen van de gazonrobots in de test kwam boven een bevredigend niveau uit, met slechts zes modellen die dit cijfer kregen.

De fabrikanten van de geteste apparaten verklaarden dat de robots zijn ontworpen voor een maximum gazonoppervlakte van 400 tot 800 vierkante meter. Sommige apparaten hebben echter vele uren nodig voor deze werklast. In de test van de maaimachines van Stiftung Warentest, waarover u op deze pagina achter een betaalbarrière voor 4 euro kunt lezen, zijn in totaal elf modellen nader onderzocht.

Voor- en nadelen van maaimachines

Nu we in onze maairobotvergelijking al veel individuele modellen met hun individuele kenmerken hebben gepresenteerd en belangrijke aankoopcriteria hebben behandeld, volgt nu een duidelijke pro- en contralijst voor gazonmaairobots in het algemeen. De vermelde punten verwijzen expliciet niet naar individuele modellen, maar moeten u helpen om te beslissen of een gazonrobot over het algemeen geschikt is voor u of niet. Alle informatie die betrekking heeft op individuele modellen is hierboven in de vergelijking te vinden.

Garages voor uw maaimachine

Wat is het effect van zware regenval op maaimachines? Het goede nieuws is in de eerste plaats dat de meeste modellen over het algemeen bestand zijn tegen regen of zelfs werken als het regent. Maar wat gebeurt er in stormen als je je dure robot aan het getij wilt overlaten. Gelukkig bieden de respectievelijke fabrikanten praktische garages voor sommige gazonmaaimachines. Net als hij knippert of dondert, is een garage een goede mogelijkheid voor een gazonrobot om droog te blijven. Voor een optimale bescherming zijn geschikte accessoireproducten zeker aan te bevelen. In combinatie met een laadstation is de aanschaf van zo’n garage ideaal voor de robot.

https://tevredenconsument.nl/tuingereedschap/de-beste-robotmaaier/

Gerelateerde artikelen

Interieuradvies nodig in Utrecht