Gropro bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Tips voor goed onderhoud van buitenverlichtingssystemen

Buitenverlichtingssystemen hebben regelmatig onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Dit omvat het schoonmaken van de armaturen en lenzen, het controleren op losse draden of aansluitingen, het controleren of alle lampen goed werken en ze zo nodig vervangen, en ervoor zorgen dat de voeding goed werkt.

Het schoonmaken van armaturen en lenzen

Buitenverlichting en lenzen moeten schoon worden gehouden voor optimale prestaties. Vuil, stof, pollen, zoutaanslag of ander vuil kunnen zich na verloop van tijd ophopen en de helderheid van het licht verminderen. Het is belangrijk om deze onderdelen regelmatig te inspecteren en een doek of ander reinigingsmiddel te gebruiken om alles te verwijderen die het licht kunnen blokkeren.

Controleren op losse draden of aansluitingen

Losse draden of aansluitingen kunnen leiden tot een onbetrouwbare stroomtoevoer en storingen in de armatuur veroorzaken. Het is belangrijk om alle draden en aansluitingen regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten. Als een van hen los blijkt te zitten, dan moeten ze worden vastgedraaid of indien nodig vervangen.

Controleren of alle lampen goed werken

Alle lampen in het systeem moeten regelmatig worden gecontroleerd op hun goede werking. Als

een lamp zwak lijkt of niet meer werkt, moet hij zo snel mogelijk worden vervangen. Lampen gaan doorgaans langer mee als ze worden uitgeschakeld wanneer ze niet nodig zijn, dus het is een goed idee om het systeem uit te schakelen als het niet wordt gebruikt.

Controle van de voeding

De voeding moet regelmatig worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze voldoende stroom levert voor alle lampen in het systeem. Als er aanwijzingen zijn dat er iets niet goed werkt, schakel dan de Elektriciens Delft in. Zij staan 24/7 voor u klaar om uw problemen te verhelpen.