Gropro bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De fascinerende wereld van de Chinese astrologie

Als westerlingen vragen: “Wat is uw teken?” ze verwijzen bijna altijd naar het systeem van de westerse astrologie dat de invloed van de planeten en sterren volgt menselijke persoonlijkheid. Maar er is nog een oud systeem van astrologie dat in het Westen niet zo goed bekend is: de Chinese astrologie. We horen erover in de krant artikelen die verwijzen naar Chinees Nieuwjaar (dat plaatsvindt rond eind januari en begin februari). We horen dat dit jaar misschien het jaar van het konijn is, of van de Draak. Maar er zit een heel, complex horoscoopsysteem achter deze woorden, een systeem dat mysteries van de menselijke persoonlijkheid en actuele gebeurtenissen kan ontrafelen. op een uiterst nauwkeurige en griezelige manier. Gebaseerd op de Chinese maankalender, is Chinese astrologie een zeer poëtisch systeem om zowel de menselijke natuur als de gebeurtenissen te interpreteren. Het is in geen enkel opzicht dogmatisch of rigide; het wijst op de basiskenmerken en elementen die onze persoonlijkheden en ons gedrag bepalen, evenals de tijd en plaats waarin we leven, en het kan ons leiden naar een beter begrip van onszelf en van de mensheid in het algemeen. Het stelt ons ook in staat om onze zwakheden op een niet-oordelende manier te realiseren en onze sterke punten te maximaliseren, terwijl het ons laat zien met wie we het beste kunnen komen mee en leert ons hoe we met anderen moeten leven en werken. Terwijl de communisten in China hebben geprobeerd het geloof in Chinese horoscopen uit te roeien, is het systeem, net als Feng Shui en Chi Gong, in China zelf bewaard gebleven. Het is ook sterk gevolgd en ontwikkeld door overzeese Chinezen, in Hong Kong, Taiwan, Singapore, Maleisië, de Verenigde Staten en andere delen van de Chinezen Diaspora, waar de oude overtuigingen bewaard zijn gebleven vanwege hun praktische wijsheid. Als u eenmaal vertrouwd raakt met de Chinese astrologie, zult u versteld staan ​​hoe nauwkeurig het kan zijn als u het toepast op uzelf en de mensen die u kent. In China is het wordt niet alleen als een oude en veeleisende wetenschap beschouwd, maar ook als een kunstvorm. Wat hier wordt gepresenteerd, is een zeer eenvoudige inleiding tot de Chinese astrologie die dat kan zijn niet alleen van toepassing op mensen, maar ook op landen, wat ons een elementair inzicht geeft in nationale attitudes en karakter. Het is namelijk niet louter historisch of politiek toeval bijvoorbeeld dat de Verenigde Staten, geboren in het Jaar van de Vuuraap (1776), en de voormalige Sovjet-Unie, geboren in het Jaar van de Vuurslang (1917), erbij betrokken waren in een langdurige ‘Koude Oorlog’ die was gebaseerd op nerveus wantrouwen en geheime activiteiten, die elkaar bespioneerden en probeerden hun tegenstander onbewust te betrappen; of dat de Amerikaanse Aap conflicten krijgt.

Wat is je Chinese horoscoop teken?

 

De Chinese horoscoop is gebaseerd op de Chinese maankalender, die is opgebouwd uit vijf cycli van elk twaalf jaar, waarbij een volledige cyclus zestig jaar duurt. Het was geïntroduceerd door de legendarische keizer Huang Ti, bekend als de Gele Keizer, tussen 2700 en 2600 v.G.T. Volgens de legende riep Boeddha alle dieren op om naar hem toe te komen voordat hij de aarde verliet. Slechts twaalf kwamen om hun respect te betuigen, en om hen in ruil daarvoor te eren noemde hij een jaar naar elk dier in de volgorde dat ze verschenen en vestigden daarmee het twaalfde jaar cyclus: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schaap, Aap, Haan, Hond en Zwijn.

De Vietnamezen eren het konijn als de kat, maar geen enkele Chinese bron identificeert het vierde dier van de dierenriem als de kat. Volgens een verhaal, toen Boeddha riep de dieren bijeen, de kat zou erbij zijn, maar de rat bracht de boodschap niet over en verscheen in de plaats van de kat. Een andere versie heeft het dat de Rat leverde het bericht af, maar de kat sliep en wilde niet bewegen. Nog een ander verhaal stelt dat de kat werd uitgesloten omdat hij de heilige muis had gevangen aan Maya, de moeder van Sakyamuni. De Rat, behorend tot de maand december, vindt zijn tegenhanger in het sterrenbeeld Boogschutter. De Os in januari komt overeen met Steenbok. The Tiger, uitspraak Februari deelt veel van de kenmerken die we associëren met Waterman. Het konijn en de vissen behoren tot maart. De Draak en Ram wonen in april samen. De Slang en Stier worden geassocieerd met mei. Het paard en de Tweelingen verblijven in juni. Het schaap en de Kreeft zijn verwant aan juli. De Aap en Leeuw regeren in augustus. De Haan en Maagd regeren in september. De hond en weegschaal zijn verbonden met oktober. Het zwijn en de Schorpioen komen samen in november. In China wordt gevreesd voor bepaalde jaren vanwege de combinatie van hun element en teken. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het Jaar van het Vuurpaard. Vrouwen, in bijzonder (een oude confucianistische vooringenomenheid), die in dit jaar geboren zijn, hun families en echtgenoten zouden verwoesten vanwege hun ongebreidelde passies, en in tijden In het verleden zou een vrouw die ongelukkig genoeg is om in dit jaar geboren te worden, feitelijk als baby kunnen worden gedood. De maankalenderdag begint om 23.00 uur en de vierentwintigste uren van de dag zijn verdeeld in twaalf uur segmenten, elk geregeerd door een van de dierentekens. Dus de uren tussen 23.00 uur en 1 uur ’s morgens worden geregeerd door de Rat, 1 A.M. tot 3 uur ’s ochtends door de Os, enzovoort. Net als in de westerse astrologie is het teken dat uw geboortetijd regeert het ascendant en heeft een sterke invloed op uw persoonlijkheid. Een draak geboren in de uren van het schaap is waarschijnlijk bescheidener en diplomatieker dan gewoonlijk verwacht van dit trotse, egoïstische, excentrieke en aristocratische dierenteken.