Gropro bedrijvengids
Image default
Groothandel

5 bewezen voordelen van het gebruik van LED-panelen in uw huis- of bedrijfsomgeving

LED panelen zijn een reeks individueel geplaatste lichtgevende diodes die op afstand specifieke video patronen en animaties kunnen weergeven. LED-panelen worden vaak verwerkt in algemene verlichting displays vanwege hun veelzijdigheid en lagere energiebehoefte. Het installeren van LED-paneelverlichting in plaats van oude fluorescerende plafondlampen is een gemakkelijke en snelle manier om energie te besparen. Deze panelen zorgen voor een helderdere omgeving, vergen minder onderhoudstijd en gaan langer mee dan fluorescentielampen. Hier zijn enkele praktische voordelen van het overstappen op deze licht optie:

Flexibiliteit in ontwerp en hoge helderheid

LED-paneel verlichting kan worden gebruikt om een ​​scala aan effecten te creëren. Ze zijn perfect voor het creëren van interessante vormen, omdat ze puntachtige lichtbronnen kunnen produceren. Dit betekent dat ontwerpers ze kunnen gebruiken om keuken- of kantoor lay-outs te creëren met unieke lichteffecten. Een ander groot voordeel van LED-paneelverlichting is het gesloten ontwerp en de hoogwaardige reflecterende panelen, wat resulteert in een zeer helder licht. Bovendien vindt u in vele uitvoeringen aluminium panelen en fotogeleidende platen.

Minder warmteafvoer problemen

LED’s staan ​​bekend om hun vermogen om veel minder warmte af te voeren dan traditionele verlichting, waardoor het stroomverbruik op een veel lager niveau ligt. Met een goede warmteafvoer wordt weinig warmte opgemerkt door degenen die in kleine kamers in huis of kantoor staan.

Kleurverandering en lichtaanpassing

De meeste LED-paneel lampen bieden de mogelijkheid om de sterkte van het licht aan te passen, waardoor u kunt profiteren van het zachte, oogvriendelijke licht en het harde, onaangename licht kunt vermijden. Bovendien bieden veel LED-paneel lampen een kleurverandering van geel naar wit, zodat klanten altijd de meest geschikte plek voor zichzelf kunnen vinden.

Milieuvriendelijke werking

Het lage energieverbruik van de LED-paneelverlichting betekent dat het een milieuvriendelijke technologie is en kan resulteren in een aanzienlijke energiebesparing. Dit soort licht veroorzaakt minimale vervuiling tijdens het productieproces. Ook zit er geen kwik in het product. Een enkel paneel is vergelijkbaar met het gebruik van zes fluorescentielampen; daarom verlaagt het gebruik van minder lampen om het huis of kantoor te verlichten de hoogspannings vereisten.