Gropro bedrijvengids
Image default
Groothandel

Onderdelen voor uw aanhangwagen

Onderhoud en reparatie zijn belangrijk voor uw aanhangwagen. Of het nu gaat om uw kleine aanhanger waar u incidenteel spullen mee vervoert of dat het uw paardentrailer betreft, onderhoud is belangrijk. Enerzijds zorgt u er met het juiste onderhoud voor dat uw aanhangwagen veilig blijft. Anderzijds zorgt u er met onderhoud en reparatie voor dat u langer gebruik kunt blijven maken van uw aanhangwagen. Zonder of met te weinig onderhoud verkort u de levensduur van uw aanhanger. Als u bezuinigt op onderhoud en reparatie, zult u sneller dan eigenlijk nodig is, een nieuwe aanhanger aan moeten schaffen. Dit is zonde van het geld.

De juiste aanhangwagen onderdelen

Het is belangrijk om uw aanhanger met de juiste onderdelen te repareren. Als bijvoorbeeld het neuswiel aan vervanging toe is, dan is het niet aan te raden om een ander type neuswiel als vervangend onderdeel te kiezen. Naast het feit dat dit onderdeel niet direct op uw aanhanger zal passen, is de kans op een onveilige aanhanger groter wanneer u een niet-identiek onderdeel monteert. Daarnaast is de kans op andere defecten ook nog eens groter. Een te zwaar of te licht neuswiel kan ervoor zorgen dat de dissel anders belast wordt dan waar in het ontwerp van uw aanhanger rekening mee gehouden is. Wanneer de verlichting van uw aanhanger aan vervanging toe is, dan is het iets minder belangrijk of de vervangende onderdelen 100% identiek zijn. De verlichting van uw aanhanger dient te voldoen aan de geldende eisen. Natuurlijk moeten de onderdelen wel op uw aanhanger passen. Vaak is dit voor verlichting echter niet zo kritisch. Waar u ook goed bij stil moet staan, is de stekker waarmee u uw aanhanger op uw auto aansluit. Deze stekker slijt tijdens gebruik en als u de stekker moet vervangen, dan moet de nieuwe stekker natuurlijk wel passen.

Waar kunt u aanhangwagen onderdelen kopen?

Online zijn er veel aanbieders voor aanhangwagen onderdelen te vinden. Sommige veel voorkomende onderdelen kunt u bijvoorbeeld bij een bouwmarkt of reguliere aanbieder van ijzerwaren kopen. Hetzelfde geldt voor stekkers en bekabeling. Hiervoor hoeft u niet specifiek bij een gespecialiseerde aanbieder te zijn. Voor andere onderdelen, zoals spatborden voor uw aanhanger, zeildoek voor de opbouw, of een neuswiel, kunt u beter wel een gespecialiseerde aanbieder zoeken. Dit kunt u eenvoudig online doen. Het is echter aan te raden om niet meteen bij de eerste de beste website die Google voor u vindt, uw onderdelen te bestellen. U kunt het beste eerst onderzoek doen om de betrouwbaarheid van de webshop te weten te komen. Reviews van andere klanten kunnen u enorm helpen. Ook kunt u bij onafhankelijke instanties informatie inwinnen over de verschillende aanbieders van aanhangwagen onderdelen. Bij elk onderdeel is het verstandig om de keuze tussen origineel en niet-origineel te maken. Een origineel onderdeel is met name aan te raden wanneer de aanhanger nog niet zo oud is en mogelijk zelfs nog onder de fabrieksgarantie valt. Wanneer u een imitatie onderdeel gebruikt, dan kan dat gevolgen hebben voor de fabrieksgarantie. Een origineel onderdeel is altijd duurder dan een imitatie variant. Als uw aanhanger al wat ouder is en de fabrieksgarantie al lang verlopen is, dan is een imitatie onderdeel voor u de verstandigste keuze.

Aanhangwagen groothandel een goede optie

Als u vaker onderdelen nodig hebt en tevens een ruime keuze wilt, dan is een aanhangwagen groothandel ideaal. In een groothandel vindt u zeer veel onderdelen voor allerlei verschillende types aanhanger. U hoeft dan niet per onderdeel een aanbieder te zoeken. Ook heeft u hier de keuze tussen origineel en imitatie. Sommige groothandels bieden ook gebruikte onderdelen aan. Als een aanhanger bij een ongeluk total loss geraakt is wegens een grote schade aan de achterkant, dan kunnen bijvoorbeeld de wiellagers nog prima een ronde mee. Hetzelfde geldt voor de banden. In een groothandel vindt u een ruim aanbod aan banden voor uw aanhanger. De banden zijn belangrijk voor de veiligheid van uw aanhanger. Een kleine aanhanger stelt andere eisen aan de banden dan een zware aanhanger. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de prijzen bij een groothandel gemiddeld genomen lager liggen dan bij de kleinere aanbieders. De groothandel koopt namelijk groot in en kan zo de onderdelen scherp in de markt zetten.

 

Gerelateerde artikelen

Dek vloeren, wanden en meubels goed af met afdekplastic

Verschillend horeca glaswerk goedkoop kopen