Gropro bedrijvengids
Image default
Kinderen

Een fietstocht met het gezin voorbereiden

Een fietstocht met het gezin voorbereiden

Een fietstocht met het hele gezin maken in het weekend is een leuke bezigheid. Je kunt fietsen om de stad te verkennen of om de natuur in gaan. Als je een tocht wilt maken, moet je veel voorbereiden. Het belangrijkste dat je moet doen, is de staat van de fietsen controleren. Je moet ervoor zorgen dat ook de 24 inch jongensfiets in goede staat verkeert. Als de fietsen er klaar voor zijn, kun je met je gezinsleden genieten van buitenavonturen. Houd er echter rekening mee dat er een aantal zaken zijn waarmee je rekening moet houden. Voor een gezinsfietstocht moet je goed voorbereid zijn voordat je op pad gaat.

Veiligheidsuitrusting

Om veilig te kunnen fietsen is het dragen van een fietshelm noodzakelijk. Zorg ervoor dat je een helm draagt ​​die voldoet aan de veiligheidsnorm. De helm beschermt niet alleen je hoofd bij een val, maar biedt ook bescherming tegen de zon. Je moet ook de rest van je lichaam beschermen tegen de zon. Buitenactiviteiten doen zonder zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor kan zeer schadelijk zijn voor je huid. Breng in ieder geval zonbescherming met SPF 30 aan op je huid. Daarnaast moet je een EHBO-doos in je rugzak stoppen om voorbereid te zijn op eventuele problemen. Je kunt een telefoontasje dames gebruiken om je smartphone in op te bergen tijdens het fietsen. Zo heb je deze altijd bij de hand als je hem nodig hebt. 

Fietsgereedschap

Een ander essentieel voorwerp dat je tijdens een gezinsfietstocht moet meenemen, is een kleine pomp. Wie weet krijg je een lekke band onderweg. Het meenemen van een bandenplakset en een kleine pomp kan je stress en tijd besparen als iemand lek rijdt. Ook moet je een fietsslot mee te nemen. Soms stop je ergens en laat je de fietsen aan de kant van de weg staan. Je kunt de fietsen dan aan elkaar vast maken met een slot om diefstal te voorkomen. Deze benodigdheden kun je in je rugzak meenemen. Je kunt je kinderen ook een eigen ​​Herschel kinderrugzak laten gebruiken om hun eigen spullen mee te nemen. Het is het beste als je een rugzak draagt ​​die is uitgerust met reflecterende panelen. Daardoor ben je beter zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers.

Water en snacks

Het meenemen van een flesje water is een must als je een fietstocht gaat maken. Fietsen is een activiteit waarbij je voldoende water moet drinken om gehydrateerd te blijven. Je kunt ook wat snacks meenemen. Die kunnen je lichaam energie geven, vooral als je een lange fietstocht maakt. Je moet voedzame snacks zoals belegde broodjes of fruit inpakken die je energie kunnen geven. Wanneer je met je gezin even pauzeert uitrust, kun je deze snacks  serveren. Zorg er dus voor dat je alles goed voorbereid als je met je gezin gaat fietsen. Zo kun je spannende avonturen beleven en herinneringen creëren.