Ifrs and xbrl gaan tegenwoordig samen. Dit komt doordat sommige instellingen het leveren van ifrs in xbrl verplicht stellen. Bedrijven moeten dan dus verplicht ifrs rapporten in xbrl aanleveren of anders worden ze niet in behandeling genomen.

Grote verandering

Het is een grote verandering voor de financiële sector. Het overheid wil naast ifrs and xbrl ook andere financiële rapporten standaardiseren. Over een paar jaar kan het zo zijn dat alle financiële rapporten in xbrl aangeleverd dienen te worden. Het is dan verstandig van bedrijven om nu alvast over te stappen op een xbrl software. Je hebt namelijk het software nodig voor ifrs and xbrl.

Computertaal

Xbrl zelf is een computertaal. Het is een taal dat ontwikkeld is voor het delen van informatie. Met deze taal hebben veel bedrijven een software ontwikkeld. Het zijn een aantal verschillende software maar ze communiceren wel op dezelfde manier namelijk in xbrl. Het is met elk van deze software dan ook mogelijk om ifrs and xbrl te maken.

Bedrijven dat nog geen xbrl software hebben kunnen gebruikmaken van een converteer tool. Met de tool kunnen ze de ifrs rapporten omzetten naar xbrl. Op deze manier heb je toch alsnog een ifrs and xbrl.