Gropro bedrijvengids
Image default
Woningen

Nieuwe ramen en kozijnen

Mythes over het plastic profiel Rehau.

Waar letten mensen op bij het inrichten van hun appartement of privéwoning? Allereerst is het milieuvriendelijkheid en brandveiligheid, daarna functionaliteit en esthetiek. Bij het kiezen van een kunststof profiel spelen ook alle bovenstaande aspecten een grote rol.

Er zijn minstens twee mythes over kunststof ramen, de eerste is dat het PVC-profiel giftig is, de tweede is brandgevaarlijk. Als dergelijke verklaringen goede redenen hadden, was het pas aan het begin van de opkomst van kunststof raamconstructies, toen fabrikanten met vallen en opstaan ​​probeerden hoogwaardige producten te maken die aan alle veiligheidsnormen voldoen.

Tegenwoordig is de verklaring over de gevaren van het Rehau-profiel voor de menselijke gezondheid een honderd procent mythe!

Wanneer een nieuw raamproduct op de markt verschijnt, ongeacht uit welke handelscategorie, wekt dit in principe in eerste instantie altijd scepsis op bij de meerderheid van de bevolking. Daarom zal het enige tijd duren voordat mensen vertrouwen in het product krijgen.

Rehau-kunststoframen verschenen heel lang geleden in Duitsland (in 1954), maar ze werden pas in de jaren 90 naar ons land gebracht en werden aan het begin van de 21e eeuw enorm populair. De zorg bestaat al meer dan 60 jaar en als de raamproducten die het produceert niet aan de milieunormen voldeden, zou de onderneming al lang geleden zijn gesloten, maar dit gebeurt niet. Bovendien is Rehau een van de toonaangevende fabrikanten van profielsystemen.

De mythes over het kunststof profiel van Rehau ontkracht

 

Mythe nummer 1 – “plastic profiel is giftig”

Bij het kiezen van het type raamprofiel weigeren sommige kopers namelijk opzettelijk PVC, omdat ze beweren dat bij de productie schadelijke chemicaliën aan plastic worden toegevoegd, met name lood, waarvan de dampen schadelijk zijn voor de gezondheid. Gewetenloze concurrenten voegen ook brandstof toe aan het vuur, waardoor mensen opzettelijk worden misleid.

En dus zijn, grofweg, de belangrijkste componenten van het Rehau-kunststofprofiel tafelzout en olie, d.w.z. natuurlijke, niet gesynthetiseerde materialen. In de eerste productiefase worden actieve monomeren (vinylchloride) verkregen, die inderdaad gevaarlijk kunnen zijn, maar later worden ze omgezet in niet-giftige polymeren (polyvinylchloride). PVC reageert niet met vocht of lucht, met zouten en zuren, het geeft geen giftige stoffen af.

Niet alleen het PVC raamprofiel van Rehau is gemaakt van polyvinylchloride, maar ook wegwerpservies, containers voor het transport van donorbloed en de binnenwanden van voedselkoelkasten. Dit alles bewijst eens te meer de absolute onschadelijkheid van PVC.

Het is vermeldenswaard dat om het kunststofprofiel extra sterkte, duurzaamheid en vochtbestendigheid te geven, speciale stabiliserende en modificerende stoffen, evenals vulstoffen, eraan worden toegevoegd. Maar ze worden in kleine hoeveelheden gebruikt, wat de milieu-eigenschappen van PVC-profielen niet beïnvloedt.

Rehau kunststof ramen behouden hun vorm en kleur lang, ze zijn vorstbestendig, hebben een vochtabsorptiecoëfficiënt van nul, zijn schokbestendig en over het algemeen niet giftig.

Mythe nummer 2 – “Kunststof profiel is brandgevaarlijk”

De bewering dat het kunststofprofiel van Rehau brandgevaarlijk is, is niet waar. Ten eerste ondersteunt het geen verbranding; ten tweede overschrijdt het volume waterstofchloride dat vrijkomt bij blootstelling aan brand de toelaatbare concentratie niet. PVC ontbrandt bij een temperatuur van 390 C, wat beduidend hoger is dan de ontbrandingstemperatuur van houtmaterialen. Het Rehau-profiel heeft een lage vuurspreidingsindex (nul).

Tijdens een brand helpen kunststof ramen om de verspreiding van de vlam te beperken, omdat ze werken als een barrière die voorkomt dat zuurstof het appartement binnendringt. Ramen met dubbele beglazing zullen, in vergelijking met gewoon glas, niet barsten door hoge temperaturen.

Conclusie: PVC-ramen voldoen aan de brandveiligheidsnormen.

Verschillen tussen een echt PVC-profiel Rehau en een nep

Het is belangrijk om te begrijpen dat alle vermelde positieve eigenschappen van het Rehau PVC-profiel alleen van toepassing zijn op gecertificeerde producten die strikt volgens Duitse technologieën zijn vervaardigd.

Helaas kan het voor een niet-professional erg moeilijk zijn om een ​​echt Rehau PVC-raamprofiel te onderscheiden van zijn nagemaakte tegenhanger door uiterlijke kenmerken.

En dus, als u naar het raambedrijf bent gekomen, moet u ervoor zorgen dat de verkoper een kwaliteitscertificaat heeft en let op de volgende punten:

· Het certificaat is 6 maanden geldig, waarna het ongeldig wordt en alleen wordt verlengd als de technologische normen van het productieproces worden nageleefd;

· De ondergrond van het certificaat moet voorzien zijn van een beschermrooster;

· De aanwezigheid op het document van het bord “REHAU Quality” met een hologram.

Als u van plan bent een appartement of een woonhuis te glazuren en u wilt niet tegen oplichters aanlopen, neem dan contact op met ons bedrijf. Wij zijn de officiële partner van het concern Rehau en beschikken over alle benodigde certificaten.

 

Nieuwe ramen en kozijnen

Pvc Ramen En Deuren Opitter

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/