Sinds september, toen de gloeilamp in Europa werd verboden, is de LED lamp aan een opmars begonnen. Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar in de markt waaronder halogeen lampen, spaarlampen en LED lampen. Laatst genoemde heeft zich de afgelopen maanden zeer populair getoond en is zowel bij particuliere als zakelijke klanten aan een opmars bezig. Mede dankzij de technologische ontwikkelingen op het gebied van LED Verlichting beseffen steeds meer mensen dat LED Lampen een waardige vervanger zijn en ze op termijn bovendien veel geld kan besparen.

De meest gebruikte lampen in Nederlandse huishoudens zijn zonder meer de E27 en E14 LED Lampen. Doordat deze lampen 1 op 1 vervangen kunnen worden, er hoeven geen aanpassingen gemaakt te worden aan de huidige armaturen, zijn dit zeer populaire lampen. Vaak zijn de lampen ook met de huidige dimmers te dimmen waardoor de lampen perfect geschikt zijn om de meeste lampen te vervangen.

De aanschafprijs van LED Lampen wordt door veel mensen vaak nog als een obstakel gezien. Wanneer echter kan worden aangetoond dat de aanschafprijs vaak al binnen 1 jaar is terug verdiend door de energiebesparing, zijn de meeste klanten enthousiast. Door de veel lange levensduur wordt er daarnaast flink bespaard op eventuele vervangingskosten bij een defect en blijkt dat huishoudens jaarlijks tot wel honderden euro’s kunnen besparen.

http://www.ledvoordeel.nl/led-lampen/led-lamp-e14/