Gropro bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

De droom van uw eigen Tiny House

Wie heeft het niet, de zeer persoonlijke, individuele droom van geluk? Desalniettemin worden veel dromen een leven lang met zich meegedragen, omdat ze nooit gerealiseerd worden door rede, angst of gebrek aan steun. Een van de mooiste ervaringen in het leven is wanneer dromen uitkomen. Een geleefde droom biedt niet alleen de mogelijkheid om het leven naar eigen inzicht vorm te geven, maar is bovenal zelfrealisatie. Dat geldt ook voor een eigen ontworpen huis. Want wie thuis tevreden is, waar een groot deel van de tijd wordt doorgebracht, blijkt ook in het dagelijks leven een gelukkiger mens te zijn. Geen wonder dat zoveel mensen over de hele wereld hun eigen ideeën over een perfect huis willen implementeren.

 

 

 

Wonen in een Tiny House

Wonen in Tiny House biedt vele voordelen ten opzichte van de gewone levensstandaard. De algemene levensstijl is minimalistischer en minder gestrest. Naast de kosten van levensonderhoud die lang niet vergelijkbaar zijn met die van een gewoon huis, biedt een Tiny House vele andere voordelen. De weinige ruimte in het huis wordt bijzonder zinvol gebruikt, er is weinig behoefte aan verwarming en over het algemeen lijken alle functies van het huisinterieur praktisch doordacht te zijn. Bovendien is een klein huisje veel gemakkelijker schoon te houden, kan snel worden schoongemaakt en kan hier nauwelijks iets verloren gaan. 

Met de familie in een Tiny House

Als je gelooft dat voorbeeldige bloggers en instagrammen van over de hele wereld, moet het mogelijk zijn om te leven met een gezin in Tiny House. Sommige families hebben zich al comfortabel in een kleine ruimte gevestigd en willen het gezellige huis niet meer missen – maar er zijn ook tegenstrijdige berichten. Waarschijnlijk het grootste voordeel – als alles goed gaat – is de ruimtelijke en emotionele verbondenheid binnen het partnerschap of de familie. Gezinnen die veel tijd met elkaar doorbrengen, groeien op een heel natuurlijke manier dichter bij elkaar.

 

Huisdieren in het Tiny House

Ook met huisdieren is het leven in het Tiny House mogelijk. Honden hebben natuurlijk genoeg ruimte nodig om te rennen en katten moeten niet als pure katten in het Tiny House wonen. Een kattenluik vergemakkelijkt het in- en uitstappen van de huistijger. Hiervoor hoeft niet altijd een speciaal voor dit doel vervaardigd kattenluikje te worden geïnstalleerd. Wie zelf zijn Tiny House bouwt en geen aandacht hoeft te besteden aan het totale gewicht zoals bij een mobiel Tiny House, kan een prachtige gevel met opengaande ramen van glazen stenen produceren, waardoor de kat flexibel kan in- en uitstappen. Dit ziet er niet alleen decoratief uit, maar geeft het Tiny House ook veel natuurlijk daglicht.

 

Concrete plannen voor Tiny House Lisse

Hoe de voorstelling voor het perfecte Tiny House in Lisse er ook uitziet, de droom moet niet langer worden uitgesteld. Wie de plannen concreet durft te maken, ziet dat voor elk probleem een oplossing kan worden gevonden. Of alles zelfgemaakt is of dat er ambachtslieden worden ingehuurd, is aan het individu. Dan hoeft er slechts een klein gebied te worden gevonden in Lisse waarop het Tiny House kan worden gebouwd. Het is een feit dat een Tiny House een goedkoop eigen huis is en na een relatief korte bouwtijd bewoond kan worden.

Gerelateerde artikelen

Exclusieve keukens op maat

Bouwvergunning

Huurwoningen Rotterdam