Er zijn meerdere redenen op te noemen waardoor een woning met de tijd zijn uitstraling verliest. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. In dit artikel leest u hoe gevelrenovatie en dakwerken u helpen om uw woning er weer als nieuw uit te laten zien.

Neem een gevelwerker aan

De verzamelnaam gevelrenovatie omvat meerdere werkzaamheden die aan de gevel verricht kunnen worden. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Door het reinigen van de gevel wordt al het vuil verwijderd en ziet de woning er weer als nieuw uit. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Wanneer u een gevelrenovatie specialist aanneemt kan deze er voor zorgen dat uw voegwerk weer helemaal wordt herstelt naar zijn oude staat. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. Wanneer we kijken naar de prijs van het herstellen van voegwerk ligt dit ronde de €30,- per m2. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Een combinatie van deze vormen van gevelrenovatie zal er voor doen zorgen dat uw woning in waarde zal doen stijgen.

Bescherm de waarde van uw dak

Het is zeer aan te raden om elke 10 jaar een dakwerken uit te voeren om de staat van uw dak te beschermen. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Het uitvoeren van controles en reparaties aan het dak zorgt er voor dat de waarde van de woning niet snel zal dalen. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Dakwerken zijn veel eenvoudiger op een plat dak uit te voeren dan dit het geval is bij een hellend dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Omdat er zoveel verschillende vormen van dakwerken zijn is het moeilijk om een duidelijke prijsindicatie te geven. Dit is ook de reden dat wij u adviseren om meerdere offertes naast elkaar te leggen voordat u een keuze maakt.

http://www.dakdekker-wijzer.nl