Gropro bedrijvengids
Image default
Telefonie

Waar op letten tijdens de aanschaf van een smartphone?

Kopen van een smartphone kan lastig zijn

Het kopen van een nieuwe smartphone kan een ontmoedigende taak zijn, niet dankzij de vele beschikbare opties. Er zijn zoveel smartphones op de markt van verschillende fabrikanten die elk jaar nieuwe modellen uitbrengen.

Je zou in de war kunnen raken met verschillende terminologie die rond gegooid worden zoals Leeuwebek, OS, RAM enz. Maar je hoeft je geen zorgen meer te maken. In dit artikel geven we je tien tips die je zou moeten overwegen voordat je een nieuwe smartphone koopt. Deze gids maakt dingen gemakkelijker voor u, waardoor u direct erachter komt of je wilt gaan voor een sim only abonnement of mobiel abonnement met een smartphone.

Van welk soort besturingssysteem wil je gebruik maken?

Als het gaat om smartphones, zijn er twee belangrijke besturingssystemen. Het zijn Android en iOS. Android OS neemt het grootste deel van de markt met verschillende opties van veel fabrikanten. iOS is alleen beschikbaar op Apple iPhones. Android is een open besturingssysteem dat eenvoudig is aan te passen en aan te passen. Als u besluit om voor een Android-apparaat te gaan, vindt u meer opties op het gebied van ontwerp, weergave, specificaties, mogelijkheden, prijzen enz.

Maar het duurt even voordat Android-apparaten updates ontvangen. Alleen de Google Pixel van Google krijgt snelle, onmiddellijke updates. Android-apparaten zijn meestal goedkoper dan iOS-apparaten
Aan de andere kant zijn iOS-apparaten vrij beperkt omdat het alleen Apple-smartphones zijn die met iOS zijn geladen, dus je hebt minder keuzes. iOS-apparaten ontvangen snel updates, en ze werken probleemloos met andere Apple-apparaten zoals de Apple Mac-laptops. Bovendien zijn iOS-apparaten veiliger.

Grootte van het scherm

Er zijn smartphones met verschillende schermen op de markt. Als je van kleine, handige telefoons houdt, kun je kiezen voor 4,7 “tot 5” -telefoons. Deze telefoons zijn eenvoudig te bedienen met één hand en passen gemakkelijk in elke zak of tas. Als je van grotere schermen houdt voor een betere kijkervaring of game-ervaring, zul je niet te kort schieten, want veel vlaggenschepen zijn tegenwoordig vaak groot. Je kunt deze telefoons vinden in maten zo groot als 5.5 “en hoger.

De camera van de smartphone

In de selfie-gekke en sociale media liefhebbende wereld van vandaag, is een smartphone met een goede camera een must. Eerder werd aangenomen dat hoe hoger de megapixels van een telefooncamera, hoe beter de camera van de telefoon. Maar de dingen zijn vandaag veranderd en er zijn meer dingen te overwegen zoals diafragma, sensor snelheid, OIS, prestaties bij weinig licht, etc.

De resolutie van het beeldscherm

De weergave van een smartphone bepaalt de kleurnauwkeurigheid, helderheid, kijk nauwkeurigheid enz. Over het algemeen geven telefoons met AMOLED betere weergave dan telefoons met LCD’s. Hoe hoger de resolutie van het scherm, hoe beter het scherm is. Veel vlaggenschepen worden geleverd met een resolutie van 2560 x 1440. Een resolutie van 1920 x 1080 is ook goed.

Het design van de smartphone

Het ontwerp van een smartphone is ook iets dat moet worden overwogen. Smartphones zijn een vorm van modeaccessoire en veel mensen houden van stijlvolle ogende telefoons. Fabrikanten van smartphones hebben hun spel op het gebied van ontwerpkwaliteit opgevoerd en smartphones zien er nu mooier dan ooit uit. 

De meeste premium smartphones worden geleverd met mooie glazen ruggen in plaats van goedkope plastic ruggen. Maar als je je telefoon vaak laat vallen, kun je er een krijgen met een achterkant van plastic of metaal, of er een verklaring voor krijgen. Sommige premium smartphones hebben ook een waterdicht ontwerp en een Gorilla Glass-display.

https://gsm-stuntprijzen.nl