Gropro bedrijvengids
Image default
Sport

Hoe een smartwatch jou je studietijd door kan helpen.

Hoe een smartwatch jou je studietijd door kan helpen.

In het afgelopen decennium zijn smartwatches en smartwatchbedrijven als kool gegroeid. Met meer dan 50 verschillende modellen op de markt is het lastig om überhaupt nog te weten wat een smartwatch precies doet. Een smartwatch kan hét perfecte hulpmiddel zijn voor elke student. In dit artikel wordt dan ook de vraag beantwoord: Hoe helpt een smartwacht jou je studententijd door?

1.      Nooit meer te laat in college

 Een smartwatch heeft alle elementen om ervoor te zorgen dat jij nooit meer te laat in de collegebanken zit. Gebruik de ingebouwde wekker om ’s avonds je wekker op tijd te zetten. Hierdoor kun je zelfs te telefoon op de tafel laten liggen.

Gebruik Google Maps op je smartwatch om je weg door het openbaar vervoer te navigeren omdat je swapfiets meegenomen is door de afac.

Toch liever halsoverkop op de fiets van je huisgenoot naar college? Geen probleem. Je smartwatch geeft via je hartslagmeter aan of je het fysiek nog aan kan.

2.      Fit blijven ondanks je bierconsumptie

Studenten staan er natuurlijk om bekend een hevige alcoholconsumptie te kennen; waar niks mis mee is tijdens je studententijd. Toch is het – zowel voor lichaam als geest – belangrijk om te blijven bewegen. Een smartwatch assisteert jou met het in kaart brengen van je sport- en bewegingspatronen. Hierdoor kun je effectiever gaan sporten en er gezonder uitkomen dan ooit tevoren.

3.      Voorkom een burn-out

Uit onderzoek blijkt dat 21% van de jongeren tussen 25 en 35 jaar burn-outachtige klachten ervaart. Dit is niet vreemd. De stuk op studenten neemt op allerlei vlakken enorm toe en dat wordt gemerkt. Een smartwatch meet consequent je hartslag en bloeddruk. Hierdoor kan je smartwatch je stressniveau uitdrukken in een score. Dit helpt je met het in kaart brengen van je stressniveau. Hierdoor kun je beter inschatten wanneer je even rust moet pakken, moet sporten of op je eigen manier moet ontspannen.

Wat is nou de beste smartwatch?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag: Wat is de beste smartwatch. Hieronder wordt een beeld geschetst van de beste modellen op de markt.

1.      Apple Watch series 7

Een duurder model; maar van de hoogste kwaliteit. De nieuwste Apple Watch 7 richt zich voornamelijk op de gezondheid van de gebruiker. Hierdoor kan de smartwatch ook wel als gezondheidshorloge gecategoriseerd worden. De Apple Watch 7 maakt bijvoorbeeld gebruik van een ingebouwde hartslagmeter, bloeddrukmeter, ecg-meter, valdetectie, menstruatiemeting en nog veel meer. Als je op zoek bent naar een allround kwalitatieve smartwatch is dit hét model.

2.      Fitbit Charge 5

Een goedkoper alternatief: De Fitbit Charge 5. Deze activity tracker is door Bestgekocht beoordeeld als de beste activity tracker van het jaar. En niet zonder reden.          De Charge 5 is het nieuwste model in de meest succesvolle reeks aan activity trackers ooit. Met deze tracker kun je jouw dagelijkse stappen meten, verbrande calorieën, hartslag en stress. Daarnaast zijn de sporttrainingen van Fitbit Premium erg uitgebreid.

Samsung Galaxy Watch 4

Misschien wel de meest uitgebreide, allround smartwatch van 2022: De Samsung Galaxy Watch 4. De Galaxy Watch 4 is de beste keuze wanneer je beschikt over een Android-telefoon. Met het mooie AMOLED-display en de ingebouwde ECG- en hartslagmeter maak jij overal de blits. Daarnaast werkt het ingebouwde GPS-systeem van de Galaxy Watch 4 zeer nauwkeurig. Je gezondheid kun je nauwlettend in de gaten houden wanneer je gebruik maakt van de nieuwe ‘Samsung Health Monitor applicatie’.  

Conclusie

Het is als student erg belangrijk om goed op je gezondheid te letten. Een smartwatch kan daar van assistentie bij zijn. De bovenstaande modellen zijn eenieder van de hoogste kwaliteit en kunnen een échte bijdrage leveren aan jouw studententijd!

https://bestgekocht.nl/beste-smartwatch/