Gropro bedrijvengids
Image default
Marketing

Laat het zien met een 3D animatie

Laat het zien met een 3D animatie

Wanneer je werkt met complexe materie of een ingewikkelde dienst hebt is het vaak lastig om dit op een heldere manier uit te leggen. Aan het eind van het gesprek is er vaak toch de twijfel: hebben ze me wel echt goed begrepen? Een 3D animatie laten maken is dan een mooie uitkomst. Met een 3D animatie kun je namelijk letterlijk en figuurlijk jouw verhaal een extra dimensie geven. En alle kansen op ruis elimineren. Hoe? Doordat je totale controle hebt over datgeen wat de kijker ziet en hoort. Voorwerpen, licht, camerastandpunten, beweging… alles wat je in een 3D animatie ziet moet ontworpen, ingesteld en geanimeerd worden. Daarom is het verstandig om een professionele partij in te huren waar je jouw 3D animatie laat maken, zoals animatiestudio ZoomWorks.

De techniek van een 3D animatie

Een 3D animatie ontwikkelen vraagt om heel wat specialistische kennis. De specialisten van ZoomWorks weten dat het altijd begint met een goede verhaallijn en goed script. Wanneer dat staat is het tijd voor modelling. Dat is het maken van alle voorwerpen en onderdelen die in de animatie voor komen. Eigenlijk net als boetseren met klei, het wordt steeds verder gevormd totdat er een voorwerp is. Dit noemen we ook wel een 3D object. Deze 3D objecten zijn echter nog grijs. Er moeten materialen voor gemaakt worden, ze moeten op de juiste plek in de scene worden gezet, de camera’s moeten op de juiste plekken worden gezet en de belichting moet goed zijn. En dat is alleen nog maar als de 3D objecten stilstaan, hierna begint het echte werk: het tot leven brengen van de scene. Iedere beweging moet geprogrammeerd worden en vastgezet worden met keyframes. Wanneer alles is geanimeerd moet de animatie nog gerenderd worden voordat het echt een filmpje is. Eigenlijk is dit exporteren, waarbij van ieder beeld een afbeelding wordt gemaakt. Deze worden achter elkaar gezet en dan heb je een video.

Wat kost een 3D animatie laten maken?

Als je met deze vraag bij video- en animatiestudio ZoomWorks komt zijn ze meteen duidelijk. Iedere 3D animatie is uniek en vraagt om maatwerk. De kosten voor een 3D animatie laten maken lopen dan ook sterk uiteen en zijn afhankelijk van een aantal factoren. De factor met de meeste invloed? De hoeveelheid arbeidsuren die ZoomWorks er in moet stoppen. Ook de hoeveelheid 3D animaties speelt een rol. Vaak besluiten bedrijven om een hele batch aan 3D animaties te laten maken en/of te vertalen voor gebruik in verschillende landen. Ook is de ene 3D animatie complexer dan de andere of bijvoorbeeld langer.

Meer weten over een 3D animatie?

Wil je meer duidelijkheid over de prijs van een 3D animatie laten maken? Of nieuwsgierig naar welke 3D animaties ZoomWorks al gemaakt heeft voor haar klanten? Neem dan eens een kijkje op hun website, in hun portfolio vind je vele voorbeelden van 3D animaties en andere animatie- en videoproducties die ze hebben gerealiseerd. Of neem gewoon contact met ze op! Ze helpen je graag verder.

https://zoomworks.nl/3d-animatie-laten-maken/

Gerelateerde artikelen

Outplacementbureau

Bedrijfsfilm laten maken

Een gratis SEO scan uitvoeren voor je website