Gropro bedrijvengids
Image default
Management

MBA in fashion management

Deel uitmaken van de mode-industrie beperkt zich niet tot het schetsen van japonnen of het lopen over de catwalk. Degenen met goede schrijfvaardigheden en een aangeboren gevoel voor mode kunnen het maken in deze sector, net als iemand die marketingkennis heeft. Kortom, deze biljoen dollar industrie is gevuld met dynamische vacatures op maat van uw skillset.  

 

Mode is een van de bekendste en meest bloeiende sectoren ter wereld. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk genereert de sector een omzet van 26 miljard pond en is het de grootste creatieve industrie van het land. De sector heeft een aantrekkingskracht als geen ander en biedt ook tal van mogelijkheden. Hoewel ontwerper een van de meest veelbelovende carrières op dit gebied is, biedt fashion business management een overvloed aan banen die goed betaald en interessant zijn. Lees verder om meer te weten te komen over deze banen. 

 

Hoe nuttig is een Fashion Management diploma?

 

Omdat mode zo’n veelzijdige industrie is, moet je een opleiding volgen die je voor meerdere functies geschikt maakt. Een BA Fashion Management zal u nuttige vaardigheden die geschikt zijn om verschillende banen na te streven binnen de sector, dus, kunt u in een positie om uw eigen mode-lijn te starten of zelfs het creëren van een boeiende marketing strategie om een modemerk te promoten. 

 

De kennis die wordt aangeboden als onderdeel van een Fashion Business Management cursus is immens; Het zal u helpen om een haalbaar doel te stellen en u met de kennis om te werken aan het. Het programma zal ook ontketenen uw innerlijke leiderschap kwaliteiten die nodig zijn om bij te blijven in deze high-powered industrie. 

 

Het belangrijkste is dat het programma groei bevordert en u helpt een hoog niveau van succes te bereiken. Volgens Caroline Rush van de British Fashion Council produceert de Britse mode-industrie in totaal 32 miljard pond per jaar en wordt de groei van de verkoop geschat op 2,1 biljoen pond in 2025. Dit betekent dat de ruimte voor expansie groot is en met de juiste kwalificatie kan je carrièrepad groeien.

 

Beschikbare banen met Fashion Management cursussen

 

Als je een passie hebt voor mode en alles wat er bij komt kijken om deze industrie zo lucratief te maken, dan staat je een veelheid aan banen te wachten. Met een Fashion Management diploma kun je geweldige carrièremogelijkheden ervaren, en we hebben er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.  

 

Modejournalist

 

Op de cover staan van het toonaangevende modetijdschrift Vogue is voor velen een droom die uitkomt, maar het samenstellen van het tijdschrift vergt veel en hard werk. Om Vogue tot een succes te maken, werkt een toegewijd team van schrijvers aan het samenstellen van uitstekende inhoud die vorm geeft aan nieuwe trends en de aandacht trekt van het publiek. 

 

Het digitale tijdperk heeft ook modebloggers en social media-specialisten voortgebracht, waardoor modejournalistiek een interessantere en competitievere baan is geworden. Het creëren van boeiende inhoud die mensen aanspreekt en het consumentengedrag beïnvloedt, is het belangrijkste doel van deze professionals en ze doen dit met behulp van zowel woorden als beelden. Modejournalisten worden meestal ingehuurd door gedrukte of digitale modetijdschriften of mediahuizen. Je kunt er ook voor kiezen om als freelancer te werken. Wie dit beroep uitoefent, kan een gemiddeld salaris van £32.253* per jaar verdienen.  

 

Merkmanager mode

 

Het hebben van een merkimago is een integraal onderdeel van de mode-industrie en elk modemerk moet een niche voor zichzelf creëren. Zij moeten een identiteit opbouwen die recht doet aan hun werk en dit effectief communiceren naar het publiek. 

 

Een brand manager bestudeert de producten van het bedrijf en geeft op basis daarvan vorm aan de persoonlijkheid van het merk. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het genereren van merkwaarde, het promoten van producten en het consolideren van de reputatie van het bedrijf. Ze spelen dus een belangrijke rol in het stimuleren van de verkoop en verdienen jaarlijks ongeveer 40.885 pond*. 

 

Mode-adviseur 

 

Mode heeft een groot aanbod en het kan vaak lastig zijn voor mensen om een stijl te kiezen die het beste bij hen past. Een modeconsulent maakt gebruik van zijn briljante gevoel voor mode om mensen advies en suggesties te geven bij het kiezen van producten die echt bij hen passen. Dit advies kan gaan van kledingpatronen tot kleuren of prints die passen bij het lichaamstype en de modevoorkeuren van de klant. Modeadviseurs helpen de verkoop te bevorderen omdat ze de koopervaring van de klant aantrekkelijker en nuttiger maken. In deze functie kun je ongeveer £33.049* per jaar verdienen.

 

Fashion marketing manager

 

Een andere invloedrijke baan die je kunt krijgen met een BA (Hons) Fashion Management and Marketing diploma op zak is die van een fashion marketing manager. Het hebben van een sterke marketingstrategie is noodzakelijk voor alle merken en mode is niet anders. Een fashion marketing manager creëert reclamecampagnes en bedenkt nieuwe manieren om producten op de markt te brengen. Hij regelt ook de kosten, het productontwerp en de verkoop, naast het managen van een marketingteam. De financiële beloning voor deze baan is goed: een fashion marketing manager verdient tot £45.041* per jaar.

 

 


 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/