Gropro bedrijvengids
Image default
Internet marketing

Wat is SEO?

Wat is SEO? Wanneer je bezig bent met het opzetten van een website, dan zal je je die vraag weleens gesteld hebben. SEO staat voor Search Engine Optimization. In simpel Nederlands betekent het gewoon: zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komen. In dit artikel geven we je een duidelijk antwoord op de vraag: wat is SEO?

Wanneer je een website hebt, dan zijn er verschillende manieren om mensen op je website te krijgen. Mensen kunnen direct naar je adres gaan en daar je product of dienst zien. Dat zijn er echter niet zoveel. Je kan er ook voor kiezen om te adverteren. Dat kost echter (veel) geld. In de derde plaats zoeken mensen bijvoorbeeld via Google op een bepaald onderwerp en komen zo op een website terecht. Er zijn onderzoeken die stellen dat maar liefst 81% van alle bezoekers op die manier op een website terecht komt.

Wat is SEO dan precies?

SEO is het proces waarbij je website zo aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt voor de zoekmachines. Zoekmachines beoordelen websites namelijk continu. Ze beoordelen de inhoud en de betrouwbaarheid van een website. Op die manier kunnen ze hun gebruikers de beste resultaten geven. Met SEO wordt jouw website zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt voor de zoekmachines, zodat ze jouw website zo hoog mogelijk plaatsen in de zoekresultaten.

Wat doet een SEO-consultant?

De meeste mensen willen hoog in de zoekresultaten komen. Het is dan ook vaak niet makkelijk om goede resultaten te bereiken. De wereld van Search Engine Optimization is behoorlijk complex. Daarom schakelen bedrijven regelmatig een SEO-consultant in om hen te helpen. 

Een SEO-consultant stelt een strategie voor je op

Als het makkelijk zou zijn om hoog in de zoekresultaten van Google terecht te komen, dan zou iedereen wel een succesvolle website hebben. Het is echter vrij moeilijk om goed te presteren bij de zoekmachines. Moeilijk, maar niet onmogelijk.

Het behalen van een hoge positie in de zoekresultaten is zeker mogelijk wanneer je SEO goed toepast. Dat begint met een goed plan. Een plan waarin je vastlegt wat je wilt bereiken en ook hoe je dat wilt bereiken. Veel bedrijven vinden met name dat laatste lastig. Daarom is het verstandig om een SEO-consultant in te huren. Een goede SEO-consultant heeft de kennis om bedrijven te adviseren hoe ze hoger in de zoekresultaten terecht kunnen komen en wat ze daarvoor moeten doen.

https://ralfvanveen.com/