Waar niet iedereen van de op de hoogte is, is dat vitamines ook de kwaliteit van je haren kunnen verbeteren.   Indien je gezond, sterk , glanzend haar wilt begint het allemaal bij het eten van gezonde voeding en innemen van supplementen voor een optimaal resultaat. De reden waardoor de meeste mensen  een slechte harenconditie of haarverlies hebben is omdat ze te weinig  van bepaalde vitamines en mineralen hebben.  In dit artikel gaan we je even  de  4 belangrijkste vitamine en mineralen voor je haargroei te verbeteren en die tegen het verlies van haar werken. 

Eén van de belangrijkste vitaminen tegen haaruitval is biotine, ook wel bekend als vitamine H of B8.  Deze vitamine staat in  voor de productie van gezond haar, hoofdhuid en zelfs nagels.  Ook helpt het bij  zodat je minder snel grijs haar krijgt. Deze kan je terugvinden graan, eiwit  en melk.

Zink zorgt voor sterk haar en sterk haar zorgt ook voor het makkelijker groeien van je haar.  Zink helpt bij het opbouwen van eiwitten en kan je terugvinden in vlees, vlis en bruin brood.

Vitamine C zorgt dat collageen voldoende aanwezig blijft in de huid en rond haarfollikels.  Je kan ze terugvinden in groene groenten, tomaten, kiwi’s en aardbeien.

Vitamine A  is een antioxidant die gezondheid van je hoofdhuid verbeterd en zorgt voor een hogere productie van talg. Talg zorgt dat je hoofdhuid niet uitdroogt.  Vitamine 1 kan je veel terug vinden in voeding zoals vis, vlees, melk, kaas en groenten.  Je moet wel opletten dat je niet teveel vitamine A  gaat opnemen want dit kan juist zorgen voor het stimuleren van haarverlies.

Door een gevarieerd dieet te volgen kan je zorgen dat je door middel van voeding genoeg van alles binnenkrijgt. Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om  elke dag een complete maaltijd te maken waardoor ze alle vitamines en mineralen binnenkrijgen. Indien jij één van deze personen bent raden we je aan om je producten online te kopen, ga op zoek naar bekende merken zoals  topvitamins, mercola, jarrow formulas en now foods.

http://www.topvitamins.nl/